Νίκος Σοφιανός: "Στην Αθήνα να το κάνουμε όπως στην Πάτρα με «Λαϊκή Συσπείρωση»"

2023-10-05

Τα τέσσερα χρόνια δημαρχίας Μπακογιάννη άφησαν σημάδια στην πόλη, αφήνουν μια Αθήνα των ξενοδόχων, της βραχυχρόνιας μίσθωσης, των εργολάβων, μακριά από τις ανάγκες των κατοίκων, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου στον τ/σ «Kontra».

Όπως σημείωσε, λειτουργίες του δήμου αντικαθίσταται από ιδιωτικά συμφέροντα, το real estate έχει αγοράσει εκατοντάδες στρέμματα σε Βοτανικό και Ελαιώνα, οι αναπλάσεις γίνονται για να αναβαθμίσουν την τουριστική ικανότητα, τα σχολεία και οι δρόμοι έμειναν χωρίς καμία συντήρηση, δεκάδες απαλλοτριώσεις δεν προχώρησαν με κίνδυνο πλέον να χαθούν, ενώ επιβλήθηκε βαριά φορολογία στους δημότες.

Ο Ν. Σοφιανός επισήμανε ότι η διοίκηση Μπακογιάννη δεν θα μπορούσε να περάσει όλες αυτές τις πολιτικές μόνη της, μιας και δεν είχε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, γι' αυτό και την στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με τις ψήφους του.

Την ώρα που αυτοί ψήφιζαν για την ανάπλαση στον Βοτανικό στα "κουφάρια" του Βωβού, την μεγάλη ταλαιπωρία του «Μεγάλου Περιπάτου» και τα εκατομμύρια ευρώ για διαφήμιση της Αθήνας για τον συνεδριακό τουρισμό, ολόκληρες γειτονιές δεν έχουν δίκτυα ομβρίων υδάτων και μετατρέπονται σε λίμνες και ποτάμια.

Ο Ν. Σοφιανός ξεκαθάρισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν καταθέτει εκθέσεις ιδεών για την Αθήνα, αλλά προτείνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όπως: Ενίσχυση των υπηρεσιών του δήμου και δραστική μείωση του "χορού" εκατομμυρίων των εργολαβιών, νέο τεχνικό πρόγραμμα για την Αθήνα για να φτιαχτούν όλα τα σχολεία, νέοι παιδικοί σταθμοί και να υπάρχει παιδική χαρά σε κάθε γειτονιά. Ακόμα προτείνει βαριά φορολογία στη βραχυχρόνια μίσθωση, για να μπορεί να νοικιάσει ο Αθηναίος ένα διαμέρισμα.

Απαντώντας αν η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ μπορούν να διοικήσουν στους δήμους, ο Ν. Σοφιανός θύμισε ότι ήδη διοικείται έτσι ο τρίτος δήμος της χώρας, η Πάτρα, με επιτυχία και απτά αποτελέσματα. Συνεπώς, είπε, το θέμα είναι ποια πολιτική ακολουθεί κανείς και ποιες προτεραιότητες βάζει και κάλεσε στην Αθήνα «να το κάνουμε όπως στην Πάτρα».