Νίκος Σοφιανός: "Στην κυβερνητική πολιτική υπάρχει μαχητική αντιπολίτευση από τον λαό που αγωνίζεται"

2024-02-28

Στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική υπάρχει η μαχητική αντιπολίτευση του λαού που διεκδικεί την ικανοποίηση των αναγκών του, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» το πρωί της Τετάρτης 28 Φλεβάρη, από την απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Το κλίμα σημαδεύεται από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη και οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν την καταδίκη τους στην πολιτική που τσακίζει μισθούς και συντάξεις, διεκδικούν άμεσα μέτρα για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή ΣΣΕ, για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων, σημείωσε.

Κατήγγειλε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης που με πρόσχημα την αντοχή της οικονομίας τσακίζει τα λαϊκά εισοδήματα, ενώ την ίδια ώρα επιλέγει να στέλνει οικονομική βοήθεια στον ακροδεξιό Ζελένσκι στην Ουκρανία, ελληνικές φρεγάτες στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα και να στηρίζει την κερδοφορία των ξενοδόχων, εφοπλιστών, σούπερ μάρκετ και άλλων κλάδου του κεφαλαίου.

Οι ανάγκες μας να μπουν πάνω από τα κέρδη τους, επισήμανε ο Ν. Σοφιανός, καλώντας σε καταδίκη της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ και υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, των Ειδικών Φόρων που υπάρχουν σε ρεύμα και καύσιμα στο πλαίσιο της «πράσινης μετάβασης», να υπογραφούν ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις και να αποδοθούν κανονικά οι τριετίες στους εργαζόμενους.