Νίκος Σοφιανός: "Στις εκλογές κρίνεται τι δύναμη θα έχει ο λαός απέναντι σε προειλημμένες αποφάσεις"

2023-01-10

Συνέντευξη του Ν. Σοφιανού στον ρ/σ "Real FM"

Το ΚΚΕ θέλει να κυβερνήσει με το λαό κυρίαρχο και αποφασισμένο να συγκρουστεί με όσους μας έφεραν ως εδώ τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στο ραδιόφωνο «Real FM» και σημείωσε ότι στις εκλογές δεν κρίνεται το αν θα μας κυβερνήσει ο ένας ή ο άλλος που συνεχίζουν ο ένας την πολιτική του άλλου αλλά αυτό που κρίνεται είναι τι δύναμη θα έχει ο λαός απέναντι σε μια συμφωνημένη πολιτική που θα ακολουθήσουν.

Υπογράμμισε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στρατηγικά συμφωνούν με το Ταμείο Ανάκαμψης που έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για ακρίβεια και ενέργεια, συμφωνούν με την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο ΝΑΤο - Ρωσίας στις πεδιάδες της Ουκρανίας και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει πάνω από τα μισά νομοσχέδιο της κυβέρνησης στη Βουλή.

Η ψήφος στο ΚΚΕ, σημείωσε, σημαίνει ενδυνάμωση του κομματιού του λαού που απαιτεί ν αλλάξουν τα πράγματα. Ανέφερε ακόμα ότι ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει μετατόπιση στη δράση και στη σκέψη και σηματοδοτεί μια άλλη στάση ζωής.

Για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ τόνισε πως η δήθεν ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και οι δήθεν ανεξάρτητες αρχές εντάσσονται ως φύλο συκής ενός σκοτεινού θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει γενικευμένες παρακολουθήσεις.

Για την ακρίβεια τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει ζητήσει ως μέτρα ανακούφισης του λαού την κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα σημειώνοντας ότι τις προτάσεις αυτές δεν στήριξαν στη Βουλή ούτε η κυβέρνηση ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την τουρκική προκλητικότητα υπογράμμισε ότι καταγράφεται μαζί με τις παραινέσεις «βρείτε τα με τις διαφορές σας» από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Αγγελου Συρίγου πως «εμείς θέλουμε η Τουρκία να πάρει F-16» ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι είπε την πικρή αλήθεια του αφού οι Αμερικάνοι θέλουν να τα βρουν με την Τουρκία για να μην αποδυναμωθεί η ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.