Νίκος Σοφιανός: "Στις ευρωεκλογές να εκφραστεί η αντίθεση στις πολεμικές αποφάσεις της ΕΕ"

2024-03-22

Η ΕΕ κυριαρχεί στην καθημερινότητα και τη ζωή του λαού, με τις αποφάσεις και τους νόμους που αποφασίζονται στις Βρυξέλλες και στο Ευρωκοινοβούλιο και γίνονται νόμοι του κράτους, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας την Παρασκευή 22 Μαρτίου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, ενεργώντας σαν πρωτοπαλίκαρο του πολέμου που διεξάγει η ΕΕ, μαζί με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, με τη Ρωσία στην Ουκρανία, μίλησε για το ευρωομόλογο, για τα δισεκατομμύρια που θα κληθούν να πληρώσουν ο ελληνικός και οι ευρωπαϊκοί λαοί, σημειώνοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής κυριολεκτικά κηρύσσει τον πόλεμο και τις επεμβάσεις, οδηγώντας τους λαούς σε σκοτεινά μονοπάτια, αποφασίζοντας νέα δισεκατομμύρια παροχών στον Ζελένσκι για να συνεχίσει τον πόλεμο και εκτινάσσοντας τις στρατιωτικές δαπάνες σε ύψη ρεκόρ.

Ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι πάνω από το ένα τρίτο του λαού μας, που βλέπει εχθρικά την ΕΕ, που είναι αντίθετο στη συμμορία των «λύκων», πρέπει να εκφραστεί με το μόνο κόμμα που είναι αντίθετο στην ΕΕ, το ΚΚΕ, γιατί η αντίθεση, η εχθρική στάση, η απόρριψη όλου αυτού του ευρωμονόδρομου πρέπει να εκφραστεί και πολιτικά για να μετρήσει.

Υπογραμμίζοντας ότι δεν «ψηφίζουμε Ευρώπη», αλλά ψηφίζουμε για το Ευρωκοινοβούλιο, για την ΕΕ, για μια συμμαχία που είναι εχθρική για τους λαούς, ξεκαθάρισε ότι όσοι είναι αντίθετοι με αυτή τη συμμαχία, πρέπει να το εκφράσουν πολιτικά, με την ψήφο στο ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που είναι αντίθετο σε αυτή τη συμμαχία.