Νίκος Σοφιανός: "Στοιχισμένη με την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, η δημοτική αρχή Αθήνας, δεν αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα"

2020-09-29

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ «Αθήνα 9,84» & στον δημοσιογράφο Γιώργο Αποστολίδη

Την πλήρη ταύτιση της δημοτικής αρχής Αθήνας με την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας με τα αλλοπρόσαλλα υγειονομικά πρωτόκολλα κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο της Αθήνας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Επισήμανε ότι στη φιλολογική συζήτηση που έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο για την πανδημία δεν έγινε καμία αναφορά εκ μέρους της δημοτικής αρχής σε κρίσιμα ζητήματα, όπως στην άθλια κατάσταση στα σχολεία και τα Μέσα Μεταφοράς, στους μετανάστες - πρόσφυγες που ζουν σε συνθήκες συνωστισμού, στο λεηλατημένο εισόδημα επαγγελματιών στο χώρο της Εστίασης, του Πολιτισμού κ.α. που πλήττονται εδώ και καιρό από το γενικευμένο lockdown της κυβέρνησης.

Ειδικότερα για τους μαθητές που διαδηλώνουν μαζικά, επισήμανε ότι δεν μπορούν να δεχθούν τα διαφορετικά όρια που έχει θέσει η κυβέρνηση για 9 άτομα στις πλατείες, 25 μαθητές ανά τάξη και 75-100 επιβάτες ανά λεωφορείο.

Επισήμανε τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για την ανάγκη συντήρησης των σχολικών συγκροτημάτων και την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων με την αξιοποίηση σχολικών κτιρίων, που στα χρόνια του μνημονίου έκλεισαν μέσα από συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.

Ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε ακόμα στον αποκλεισμό από την καθαριότητα σχολικών μονάδων μεταναστριών και προσφύγων που εργάζονταν το προηγούμενο διάστημα στα σχολεία της Αθήνας, καθώς και στο θέμα του Παναθηναϊκού και της στήριξης του ιστορικού σωματείου του Πανελλήνιου.