Νίκος Σοφιανός: "Οι κομμουνιστές δήμαρχοι έχουν συνέπεια λόγων και έργων"

2019-03-07

Συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου & στον «Real FM»

«Οι κομμουνιστές δήμαρχοι είναι διεκδικητικοί και έχουν τις ίδιες ιεραρχήσεις με την πλειοψηφία του λαού, που αντιμετωπίζει μια πολιτική που την έχει γονατίσει. Στους δήμους όπου υπάρχουν κομμουνιστές δήμαρχοι υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Real Fm» και τον Νίκο Χατζηνικολάου, το πρωί της Πέμπτης 6 Μάρτη.

Στον αντίποδα, πρόσθεσε, «οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων, οι οποίοι ενώ το πρώτο πρόβλημα που έχουμε όλοι μας είναι η οικονομική μας κατάσταση και η φορολογία, δεν λένε κουβέντα, δεν αγγίζουν το θέμα της άγριας δημοτικής φορολογίας».

Ερωτηθείς για τις διαφορές με τους άλλους υποψηφίους, ο Ν. Σοφιανός επισήμανε ότι «μιλάμε για δύο πρώην υπουργούς και έναν περιφερειάρχη ο οποίος υλοποίησε και οι άλλοι δύο ψήφισαν τρία διαδοχικά μνημόνια που έφεραν φτώχεια και εξαθλίωση στους εργαζόμενους και ειδικότερα στους κατοίκους της Αθήνας, η οποία έχει μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας ακόμα και από τον πανελλαδικό μέσο όρο».

Ακόμα, για τα προβλήματα της εγκληματικότητας, ο Ν. Σοφιανός επισήμανε ότι είναι δουλειά της Αστυνομίας και, όπως έχει αποδειχθεί, μπορεί να την αντιμετωπίσει. Η δουλειά του δήμου από την πλευρά του είναι να διευρύνει τους χώρους αναψυχής και πρασίνου, να προσδώσει ζωντάνια στις γειτονιές της πρωτεύουσας στηρίζοντας το εισόδημα των εργαζομένων με τη μείωση της άγριας δημοτικής φορολογίας σε εργαζόμενους και επαγγελματίες, να σταθεί στο πλευρό τους και να μην είναι υπάλληλος της σημερινής ή αυριανής κυβέρνησης.

Σε ερώτηση για την καθαριότητα της πόλης, επισήμανε ότι βιώνουμε τις συνέπειες των μνημονίων, με βάση τα οποία οι εργαζόμενοι του δήμου μειώθηκαν κατά 1.400, ενώ υπηρεσίες περνούν στα χέρια των ιδιωτικών εταιρειών. Ιδιωτικές εταιρείες έχουν αναλάβει την ευθύνη για την ανακύκλωση, τη συντήρηση του στόλου των απορριμματοφόρων, τη λειτουργία πάρκων. Την ίδια ώρα οι δημότες -εργαζόμενοι και επαγγελματίες- πληρώνουν 100 εκατομμύρια ευρώ για τέλη και το αποτέλεσμα είναι ακριβό τίμημα και βρώμικη πόλη. Ο Δήμος της Αθήνας έχει χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με φιλότιμο και αν στηριχθούν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, αρκεί ο δήμος να πάει κόντρα σε ιδιωτικοποιήσεις και εργολαβίες.

Ερωτηθείς για τον Αθλητισμό, επισήμανε ότι μπορεί να αναπτυχθεί παραπέρα, αρκεί να χτυπηθεί η επιχειρηματική λειτουργία και έφερε ως παράδειγμα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής τον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός του δήμου) ο οποίος εισέπραξε από τη δημοτική φορολογία 1.050.000 ευρώ και με τον νέο προϋπολογισμό υπολογίζεται πως θα εισπράξει πάνω από 3 εκατομμύρια για να προσφέρει ελάχιστες και υποβαθμισμένες υπηρεσίες στους δημότες.

Υπάρχουν προτάσεις για αξιοποίηση των υποδομών των αθλητικών σωματείων της Αθήνας από τα σχολεία και τους κατοίκους της Αθήνας, όπως του Πανελλήνιου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και τα οικονομικά προβλήματα του σωματείου και ο κόσμος να έχει πρόσβαση σε αυτές τις υποδομές.

Είναι καιρός να τελειώνουμε με την προσπάθεια που γίνεται να στηθεί μια τουριστική εικόνα, μια εικόνα βιτρίνας στην πόλη για τους τουρίστες και ο λαός να στενάζει στις γειτονιές της πρωτεύουσας, σημείωσε χαρακτηριστικά καταλήγοντας ο Ν. Σοφιανός.