Νίκος Σοφιανός: "Τα αποτελέσματα της κυρίαρχης πολιτικής εισπράττουν οι Αθηναίοι καθημερινά στη ζωή τους"

2019-05-15

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" στον ΑΝΤ1

«Η πολιτική που εφαρμόζεται από κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμους, που δεν είναι ξεχωριστά πράγματα, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο, όπου οι κάτοικοι της Αθήνας, όπως και οι δημότες άλλων δήμων, πληρώνουν για τα πάντα. Αυτό μπορεί να αλλάξει», επισήμανε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης 15 Μάη.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος έχουν συγκεκριμένες αιτίες, τις πολιτικές των μνημονίων, των ελαστικών μορφών εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων, πολιτικές που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις και την προωθούν απαρέγκλιτα τα στελέχη αυτών των πολιτικών κομμάτων σε δήμους και περιφέρειες και γι' αυτό είναι υπόλογοι, πρόσθεσε. Έφερε ως παράδειγμα την άγρια φορολόγηση των κατοίκων της Αθήνας από το δήμο, μέσα σε συνθήκες της οικονομικής κρίσης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο, ότι κανείς από τους υποψήφιους δεν λέει κουβέντα για τη μείωσή της, παρά μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Επισήμανε ότι μπορεί με την ενίσχυση του ΚΚΕ να μπει ένα εμπόδιο στην υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου που έχει ως αποτέλεσμα οι Aθηναίοι να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για συμπράξεις με ιδιώτες, εργολάβους και ΜΚΟ για τη συντήρηση σχολείων, την καθαριότητα, το πράσινο, το κλάδεμα των δέντρων και να μην καλύπτονται τελικά οι σύγχρονες ανάγκες τους.