Νίκος Σοφιανός: "Τα εξοπλιστικά δεν αφορούν την άμυνα αλλά τους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΕΕ"

2022-01-20

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού  στον ρ/σ «Alpha 989»

Την ώρα που ο λαός στενάζει από την ακρίβεια, λεηλατούνται οι μισθοί και έχουν σημειωθεί χιλιάδες θάνατοι από την πανδημία, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα άνοιγαν χθες σαμπάνιες για την έλευση των Rafale, τα οποία πλήρωσαν με δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το εξοπλιστικό αυτό πρόγραμμα είναι ενταγμένο στην ευρύτερη συμφωνία που υπέγραψε η χώρα με τη Γαλλία και στο κέντρο της βρίσκεται η συμπληρωματική ικανότητα της Ευρώπης να δρα με το ΝΑΤΟ και να έχει μια στρατηγική αυτονομία στους ανταγωνισμούς με τη Ρωσία και την Κίνα στην περιοχή.

Συνεπώς, υπογράμμισε, οι εξοπλισμοί αυτοί δεν αφορούν στην άμυνα της χώρας, ούτε στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας αλλά είναι ενταγμένοι στους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ακόμα, κάλεσε το λαό να βγάλει συμπεράσματα σκεπτόμενος σε τι συμφέρει τον ελληνικό λαό να πληρώνει για να γίνονται αποστολές εκτός συνόρων, να μετατρέπεται η χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση, όπως στην Αλεξανδρούπολη.

Θύμισε επίσης το παράδειγμα του αγωγού East Med για τον οποίο πριν λίγα χρόνια οι κυβερνήσεις άνοιγαν πάλι σαμπάνιες γιατί δήθεν θα κατοχύρωνε τα δικαιώματα της Ελλάδας στην περιοχή, αλλά σήμερα που οι ΗΠΑ «γύρισαν το χαρτί» και επιδιώκουν τη διατήρηση της Τουρκίας στο στρατόπεδό τους, πήγε περίπατο.