Νίκος Σοφιανός: "Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκέστατα μπροστά στον «γολγοθά» των λαϊκών στρωμάτων"

2020-09-13

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στον τ/σ ΑΝΤ1 & την εκπομπή "Πρωινοί Τύποι"

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ είναι ανεπαρκέστατα για να αντιμετωπίσουν τον «γολγοθά» που ανεβαίνουν τα λαϊκά στρώματα υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του «ΑΝΤ1». Τα λαϊκά στρώματα υπενθύμισε αντιμετωπίζουν την υψηλή φορολογία εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τα ληξιπρόθεσμα, τις κατασχέσεις λογαριασμών ενώ χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν έχουν κανένα εισόδημα.

«Δεν ξέρω σε ποια χώρα ζει ο πρωθυπουργός όταν λέει ότι ένας μισθωτός με 2.000 (!) θα έχει όφελος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες για τις επιχειρήσεις ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι αυτές είναι στην κατεύθυνση της έκθεσης Πισσαρίδη η οποία προβλέπει την άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων και το «τζογάρισμα» των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση «πατάει» στους μνημονιακούς νόμους για να συνεχίσει την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα

Αναφερόμενος στη «δήθεν» αυξημένη φορολογία των επιχειρήσεων τόνισε ότι αυτή τη στιγμή τα έσοδα του κράτους προέρχονται από την φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων τα οποία, όπως ανέφερε «είναι τα μόνιμα υποζύγια».

Σχολιάζοντας την έναρξη της σχολικής χρονιάς σημείωσε ότι αυτή ξεκινάει με χειρότερους όρους από τον Ιούνη που τα κρούσματα του κορονοϊού είχαν διψήφιο αριθμός αφού υπάρχουν χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς και στην καθαριότητα. «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά» κατέληξε ο Ν. Σοφιανός.