Νίκος Σοφιανός: "Τα πακέτα της ΕΕ είναι για την κερδοφορία του κεφαλαίου και τα πληρώνει ο λαός"

2020-05-27

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή "Συνδέσεις"

Τα πακέτα της ΕΕ έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση, είναι για την κλονισμένη κερδοφορία τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου και η πείρα έχει δείξει ότι τα πληρώνει το γνωστό υποζύγιο, ο λαός, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την πρόταση που αναμένεται από την Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ 1 το μεσημέρι της Τετάρτης 27/5, σημείωσε ότι την Παρασκευή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που κάνει ακόμα πιο ευέλικτο το ωράριο εργασίας και πιο κακοπληρωμένη την εργασία για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, στον Επισιτισμό και τον Πολιτισμό.

Με αφορμή τις εξελίξεις στον Έβρο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση καλλιεργεί τον εφησυχασμό την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί τη συμφωνία των συνόρων και καλύπτει το βρώμικο ρόλο του ΝΑΤΟ στις βλέψεις της τουρκικής αστικής τάξης και συνεχίζει το παραμύθι ότι μας προστατεύει όταν στη Λιβύη στηρίζει την Άγκυρα και την κυβέρνηση Σάρατζ. Πρόσθεσε ότι όσο ακολουθείται αυτή η πολιτική, τότε συνεχώς θα βρισκόμαστε σε κινδύνους και σε υπονόμευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.