Νίκος Σοφιανός: "Τα προβλήματα της κακοκαιρίας είναι παράδειγμα ενός κράτους που δουλεύει για τους λίγους"

2022-01-25

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ «Παραπολιτικά»

Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν κρύβονται «όσο κι αν προσπαθούν να παίξουν το παιχνίδι της μετατόπισης ευθυνών, όσο και αν προσπαθούν να ψελλίσουν δικαιολογίες για μια αναμενόμενη χιονόπτωση», επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, την Τρίτη 25 Γενάρη, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Όπως εξήγησε, «αυτό δεν οφείλεται στην ολιγωρία ή στην έλλειψη ευαισθησίας, είναι άλλη μια εικόνα, άλλο ένα παράδειγμα αυτού του περίφημου κράτους, ενός κράτους που δουλεύει για τους λίγους και έχει αφήσει την πλειοψηφία του λαού στην ατομική ευθύνη, στην λογική όταν έχουμε έντονη χιονόπτωση ''καθίστε σπίτι'', όταν έχουμε σεισμό ή καταστροφικές πυρκαγιές ''φύγετε».

Με αφορμή τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό, στην «βιτρίνα» των έργων αυτού του κράτους, υπογράμμισε πως θα πρέπει να βγουν συμπεράσματά για την περίφημη επιχειρηματική πρωτοβουλία.

Αναφέρθηκε ακόμη στην πρωτοβουλία Οργανώσεων του ΚΚΕ να μοιράσουν νερό και τρόφιμα στους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού, σημειώνοντας πως είναι ένα παράδειγμα που δείχνει την δύναμη της αλληλεγγύης.