Νίκος Σοφιανός: "Τα προβλήματα της «καθημερινότητας» βελτιώνονται μόνο με σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική"

2019-05-04

«Εμείς θα είμαστε από θέση αντιπολίτευσης απέναντι στο αντιλαϊκό σκηνικό και πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στην τοπική διοίκηση και φυσικά θα ψηφίσουμε οτιδήποτε δημιουργεί ανάσα στο εισόδημα του επαγγελματία και του κάτοικου της Αθήνας», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου 4 Μάη 2019 στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» και τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το δήμο της Αθήνας, συνέχισε ο Νίκος Σοφιανός, θα μιλήσουμε για τον Οργανισμό του δήμου της Αθήνας, που είναι υποστελεχωμένος, συρρικνωμένος, ο οποίος εισπράττει πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από τους δημότες και είναι πρόκληση σε αυτή την περίοδο που ο κόσμος έχει γονατίσει από την άγρια φορολογία να μην λένε κουβέντα οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων για αυτό το κρίσιμο, μείζον θέμα της δημοτικής φορολογίας και την ανάγκη δραστικής μείωσής της.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Αθήνας, και τον Οκτώβρη, στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό και όλα τα προηγούμενα χρόνια επιμέναμε, συμπλήρωσε ο Νίκος Σοφιανός, σ' αυτό γιατί είναι ρεαλιστικό, εφικτό σήμερα να αφήσουμε στην τσέπη του Αθηναίου εκατοντάδες ευρώ τον χρόνο τα οποία του είναι απαραίτητα. Ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες, σημείωσε, είναι ακόμη πιο τραγικά τα πράγματα, καθώς είναι «η αγελάδα» που αρμέγουν οι δήμαρχοι της Αθήνας και οι υποψήφιοι επιμένουν σε αυτό το «άρμεγμα».

Αναφερόμενος στο παζλ των προβλημάτων που διαμορφώνουν την λεγόμενη καθημερινότητα, επεσήμανε ότι αυτό έχει άμεση σχέση με την πολιτική που έχει εφαρμοστεί, με την πολιτική που εμφανίζεται σαν μονόδρομος από τις κυβερνήσεις και από τους δήμους που διοικούν. Συγκρουόμενοι με αυτή την πολιτική, υπογράμμισε, ασκώντας αντιπολίτευση σ' αυτή την πολιτική μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Είναι ένα έργο που προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη εκεί που οι κομμουνιστές δήμαρχοι διοικούν με αγώνες, με πιέσεις, με ανάσες που δίνουν στο λαϊκό εισόδημα.

Μπορούμε να λύσουμε προβλήματα, κατέληξε, αλλά θέλει μια άλλη ιεράρχηση, μια άλλη προτεραιότητα, αλλά και μια αγωνιστική λογική απέναντι σε μια κυβέρνηση.