Νίκος Σοφιανός: "Τα σπασμένα και αυτής της κρίσης να μην τα πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι & τα λαϊκά στρώματα"

2020-05-07

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ «Alpha 98.9» και τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή & Δήμο Βερύκιο

Στη συνέντευξη που παραχώρησε το Νίκος Σοφιανός το πρωί της Πέμπτης 7 Μάη στον ρ/σ  «Alpha 98.9» αναφέρθηκε στη συγκλονιστική συμβολική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση σωματείων και Ομοσπονδιών με την οποία τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά και έστειλαν το μήνυμα ότι τα σπασμένα και αυτής της κρίσης δεν θα τα πληρώσουν οι "συνήθεις ύποπτοι", δηλαδή οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Αναφέρθηκε επίσης στην επίθεση που δέχθηκε το ΠΑΜΕ για αυτή την πρωτοβουλία του, ακριβώς επειδή διατήρησε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα της πανδημίας επισήμανε ότι τα λεφτά που έχουν δοθεί αυτή την περίοδο και τα υπόλοιπα που θα δοθούν στο μέλλον, δεν πάνε στους εργαζόμενους αλλά για να στηριχθεί η κερδοφορία των κεφαλαιοκρατών.

Αναφέρθηκε στη νέα κινητοποίηση που διοργανώνουν σήμερα τα σωματεία στο χώρο του Πολιτισμού, που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και δεν στηρίζονται από την κυβέρνηση. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου με συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξή τους.

Αναφέρθηκε επίσης στο χώρο της εκπαίδευσης επισημαίνοντας ότι το κύριο δεν είναι αν τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά ή κλειστά, αλλά με τί όρους θα λειτουργήσουν, δηλαδή, να τηρηθούν οι κανόνες για την ασφάλεια της υγείας μαθητών κι εκπαιδευτικών αλλά και να διασφαλιστεί η εκπαιδευτική λειτουργία.

Καταλήγοντας σχολίασε τη στάση των κομμάτων για τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων από τον θάνατο εργαζομένων στην πυρκαγιά της Marfin, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πάει πολύ, κυβερνήσεις που ευθύνονται για το γεγονός ότι δέκα χρόνια μετά την δολοφονία 3 ανθρώπων κι ενός εμβρύου στη Marfin να τιμούν τους νεκρούς χωρίς να κάνουν αυτοκριτική γιατί δέκα χρόνια μετά, οι δολοφόνοι, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί παραμένουν στη σκιά όπως και οι ευθύνες της τράπεζας».