Νίκος Σοφιανός: "Θα είναι μια καλύτερη μέρα με ισχυρό ΚΚΕ η επομένη των εκλογών"

2023-05-10

Συνέντευξη του Ν. Σοφιανού στην εκπομπή "Ημερολόγιο" του ρ/σ "ΣΚΑΪ"

Ο αγώνας του ΚΚΕ απέναντι στις εχθρικές πολιτικές και η αξιοπιστία του αναγνωρίζονται ευρύτερα από τον λαό, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» το πρωί της Τετάρτης. Πρόσθεσε ότι οι θετικές εκτιμήσεις θα επαληθευτούν στην κάλπη και θα είναι μια καλύτερη μέρα για τον λαό με ισχυρό ΚΚΕ.

Το ζητούμενο των εκλογών, υπογράμμισε, είναι πόσο δυνατός θα είναι ο λαός με δυνατό ΚΚΕ και να είναι αδύναμη η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση για να μπορέσουμε να εμποδίσουμε και να κατακτήσουμε κάτι από την σκληρή πραγματικότητα που έχουν συνδιαμορφώσει ο ένας μετά τον άλλο οι κυβερνώντες.

Για το αν θα προκύψει κυβέρνηση μετά τις εκλογές, σημείωσε πως είναι δεδομένο ότι θα βρουν λύση και για αυτό δεν ανησυχούν οι επενδυτικοί οίκοι, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και ο πρέσβης των Αμερικανών. Ανέφερε ότι υπάρχει στρατηγική σύγκλιση μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο Ταμείο Ανάκαμψης και στην εμπλοκή της χώρας στο μακελειό στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν αποκλείει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με στήριξη από Βαρουφάκη και Βελόπουλο.

Αυτό που κρίνεται, τόνισε, δεν είναι ποιος θα σχηματίσει αντιλαϊκή κυβέρνηση, αλλά ποιος θα σταθεί απέναντί της με σκληρούς αγώνες όπως κάνουν οι εργαζόμενοι στη Γαλλία, θυμίζοντας ότι τη νίκη Μακρόν την είχαν χαιρετίσει στην Ελλάδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Επισήμανε ότι οι αγώνες στη Γαλλία είναι να μη φτάσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64, όταν στην Ελλάδα πήγαν στα 67 έτη με τον νόμο Κατρούγκαλου επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ενεργοποίησε προηγούμενο νόμο των Σαμαρά - Βενιζέλου. Έπειτα η κυβέρνηση της ΝΔ κράτησε τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δικαιώνοντας αυτό που λέει το ΚΚΕ, ότι κάθε κυβέρνηση που έρχεται είναι χειρότερη από αυτή που φεύγει.