Νίκος Σοφιανός: "Θα επιμείνουμε στην ανάγκη για ένα ζωντανό ραδιόφωνο που θα εκφράζει όλες τις πολιτικές φωνές του Δημοτικού Συμβουλίου"

2021-06-01

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στη δημοσιογράφο Σαπφώ Ματσιώρη στο πλαίσιο του εορτασμού των 34 χρόνων λειτουργίας του "Αθήνα 9.84"

«Ο σταθμός της πόλης πρέπει να είναι κοντά στην εξέλιξη της καθημερινότητας, να δίνει φωνή στις συλλογικότητες, που βρίσκονται στις γειτονιές, αλλά και στο χώρο του πολιτισμού. Γίνονται βήματα και τα αναγνωρίζουμε, ωστόσο δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε και να διεκδικούμε τη δική μας αντίληψη και άποψη» δήλωσε στη Σαπφώ Ματσιώρη, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας.

Όπως υπογράμμισε «θα επιμείνουμε στην ανάγκη για ένα ζωντανό ραδιόφωνο που δε θα λειτουργεί με όρους ανταγωνισμού, όπως συμβαίνει στα ιδιωτικά ραδιόφωνα, αλλά θα είναι γειωμένο με τις συλλογικότητες της πόλης και θα εκφράζει όλες τις πολιτικές φωνές του Δημοτικού Συμβουλίου, που εξέλεξε ο λαός».

Επισήμανε, ακόμα, ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της Αθήνας είναι αντιμέτωπη με μια σκληρή πραγματικότητα εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις. Αυτή η πολιτική στηρίζει τους λίγους και στους πολλούς στέλνει έναν βαρύ λογαριασμό, και πριν και μετά τα μνημόνια, αλλά και σήμερα, με την υποτιθέμενη κανονικότητα και το επικείμενο αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα.

Τη συνέντευξη μπορείτε επίσης να την ακούσετε πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.athina984.gr/2021/06/01/n-sofianos-tha-epimeinoyme-stin-anagki-gia-ena-zontano-radiofono-poy-tha-ekfrazei-oles-tis-politikes-fones-toy-dimotikoy-symvoylioy-poy-exelexe-o-laos/