Νίκος Σοφιανός: "Θέλουμε δημάρχους αγωνιστές και όχι υλοποιητές των μνημονίων"

2019-04-09

Συνέντευξη στην εκπομπή "Επί του πιεστηρίου" του τηλεοπτικού σταθμού Kontra

Μπορούμε να αφήσουμε στην τσέπη του δημότη εκατοντάδες ευρώ, με δραστική μείωση των δημοτικών τελών και της ανταποδοτικότητας, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος τουΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μιλώντας στο «Kontra» το βράδυ της Δευτέρας.

Σημείωσε ότι ο λαός χρειάζεται δημάρχους αγωνιστές που θα είναι αντιπολίτευση στη σημερινή και αυριανή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, που δεν θα υλοποιούν μια πολιτική μνημονίων και αναφέρθηκε στο παράδειγμα των κομμουνιστών δημάρχων στην Πάτρα και σε άλλους δήμους.

Ανέφερε ότι μεταξύ των υποψηφίων που στηρίζουν άλλα κόμματα υπάρχει σύμπλευση στη λογική ο δήμος να λειτουργεί ως επιχείρηση με ιδίους πόρους, με παραχώρηση περιουσίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και με ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Όπως είπε το ΚΚΕ δεν θα διαχωρίσει τις κάλπες για δήμους, ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές και απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης και συμπόρευσης, προσθέτοντας ότι επανασυσπειρώνεται ένας κόσμος που ακολούθησε την αυταπάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, δεν έχει ενδοιασμούς και φραγμούς στην υλοποίηση των σχεδιασμών των ΗΠΑ.