Νίκος Σοφιανός: "Τη νέα χρονιά με καλύτερους όρους να σταθούμε απέναντι στην ανάλγητη πολιτική"

2020-12-16

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του τ/σ "ΑΝΤ1"

Τη νέα χρονιά μπορούμε με καλύτερους όρους να σταθούμε απέναντι στην ανάλγητη πολιτική, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 16 Δεκέμβρη στον τ/σ «ΑΝΤ1».

Αναφερόμενος στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 σημείωσε πως περιλαμβάνει επιπλέον δισ. ευρώ από φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και μικροεπαγγελματίες. Σχολίασε πως οι δαπάνες για την Υγεία είναι κατά σχεδόν 600 εκατ. ευρώ λιγότερες για ένα σύστημα που είναι «στο κόκκινο» από τις ελλείψεις που δημιούργησαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επίσης, έκανε λόγο για εμμονή της κυβέρνησης στη στήριξη των επιχειρηματιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και αναφέρθηκε στα επιπλέον δισ. ευρώ για ΝΑΤΟικές δαπάνες.

Για τις κυρώσεις των ΗΠΑ προς την Τουρκία σημείωσε ότι αυτές δεν έχουν να κάνουν με την παραβίαση από την Άγκυρα του ελληνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας, αφού οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τα ελληνικά δικαιώματα στον εναέριο χώρο, ούτε σχετίζονται με την παραβίαση της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας από την παρουσία τουρκικών γεωτρυπάνων και πρόσθεσε ότι έχουν σχέση με τον ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, χωρίς να αμφισβητείται από ΕΕ και ΝΑΤΟ ο στρατηγικός ρόλος της Τουρκίας γι αυτό και υπάρχουν "χάδια" και ενθάρρυνση αυτής της πολιτικής από την ΕΕ.