Νίκος Σοφιανός: "Το ερώτημα στις εθνικές εκλογές είναι ποιος θα σταθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση"

2019-06-03

Το κρίσιμο ερώτημα στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα είναι το ποιος θα σταθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, ποια θα είναι λαϊκή αντιπολίτευση, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρεμβάσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή στον «ΣΚΑΪ».

Σημείωσε ότι ο «μπλε» χάρτης που δείχνει το εκλογικό αποτέλεσμα, αποτυπώνει το νέο συσχετισμό ανάμεσα σε ένα δίπολο που είναι όμως ταυτισμένο στις κεντρικές πολιτικές επιλογές. Ανέφερε επίσης ότι η αντίδραση και η διαμαρτυρία που εκφράστηκε με το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αφορά μόνο το ύφος της εξουσίας επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν από κοινού με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Κατήγγειλε επίσης τη «μάχη» που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να χάσει το ΚΚΕ τους δήμους στην Καισαριανή, όπου η οικογένεια Παππά έδινε γραμμή για καταψήφιση Σταμέλου, στο Χαϊδάρι και την Πετρούπολη αλλά και στην Ικαρία, όπου όλοι συνασπίστηκαν ενάντια στον υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι στο νέο πολιτικό τοπίο υπάρχει το ΚΚΕ, μία δύναμη συνέπειας και σταθερότητας, που πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά στις βουλευτικές εκλογές.