Νίκος Σοφιανός: "Το ΚΚΕ εγγυάται την πάλη απέναντι στα δεσμά αυτής της ΕΕ, των λόμπι και των αντιδραστικών νόμων"

2024-05-18

Το ΚΚΕ είναι το Κόμμα «το οποίο εγγυάται την πάλη απέναντι στα δεσμά αυτής της ευρωλυκοσυμμαχίας, των λόμπι και των αντιδραστικών νόμων που παίρνουν», υπογράμμισε στην παρέμβασή του στον «ΑΝΤ1», ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Στάθηκε στην «ΝΑΤΟική σταθερότητα» που φάνηκε και από τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, αποδεικνύοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ, «γι αυτό έτρεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό ουσιαστικά συναινεί και συμφωνεί και η Νέα Δημοκρατία» αλλά και «με τον Ράμα στην Ελλάδα και με την προσπάθεια να αξιοποιήσει τους Αλβανούς μετανάστες όπως γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί και η ελληνική μειονότητα από εθνικιστικούς κύκλους και στην Ελλάδα. Είδαμε τον Ερντογάν και το τραπέζι των διαπραγματεύσεων που έχει ανοίξει βάζοντας και σε αυτό, κυριαρχικά δικαιώματα» επεσήμανε.

Σημείωσε παράλληλα πως το ΚΚΕ καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, «αναδείχνοντας το κύριο δηλαδή ότι γίνεται όλη αυτή η προσπάθεια ώστε να διευρυνθεί ο πυλώνας του ΝΑΤΟ στην κεντρική βαλκανική, μιλάγαμε και για ανοιχτά ζητήματα γύρω από αλυτρωτισμούς τα οποία χρησιμοποιούνται από το VMRO» και τόνισε πως «έχουμε λοιπόν μία μεγάλη εικόνα του τι σημαίνει το ΝΑΤΟ, τι σημαίνει "ιερή συμμαχία" του κυρίου Κασσελάκη, τι σημαίνει αυτή τους η επιλογή και από την άλλη έχουμε το κόστος αυτού του πολέμου γιατί η ΕΕ πλέον μετατρέπει την οικονομία της σε πολεμική, έχουμε τα 80 δισεκατομμύρια στον Ζελενσκι τα οποία τα πληρώνουν η Ελλάδα και οι άλλοι λαοί Ευρώπης, έχουμε το μισό εκατομμύριο τη μέρα να κοστίζει η φρεγάτα που έχουμε στην ερυθρά για να φυλάει τα νώτα του Νετανιάχου στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού».

«Απέναντι σε αυτά πρέπει να υπάρχει μήνυμα καταδίκης αλλά μήνυμα και θετικής προοπτικής και αυτό εγγυάται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας» σημείωσε ο Ν. Σοφιανός.

Και καταλήγοντας έκανε σαφές ότι «απέναντι στη σταθερότητα για την οποία μιλάει η ΝΔ η οποία από μετράται με 3,2 δις ματωμένα πλεονάσματα από την υπερφορολογία και την ακρίβεια τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2024, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία χρειάζεται αντίπαλο δέος και αυτό δεν είναι ούτε το κόμμα Κασσελάκη ούτε ο διαγκωνισμός για το ποιος θα είναι δεύτερος. Είναι το ΚΚΕ και αυτό απευθύνεται ιδιαίτερα στο πάνω από ένα τρίτο της κοινής γνώμης που βλέπει εχθρικά, βλέπει με αρνητικό τρόπο, βλέπει με αντίθεση την ΕΕ».