Νίκος Σοφιανός: "Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να αναδείξει τους κομμουνιστές δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο β' γύρο"

2023-10-11

Το ΚΚΕ απευθύνεται στον λαό και τον καλεί στους πέντε δήμους που κατεβαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο β' γύρο να ψηφίσει τους κομμουνιστές δημάρχους. Επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» το πρωί της Τετάρτης 11 Οκτώβρη.

Όπως τόνισε, στην Πάτρα το ΚΚΕ καλεί τον λαό να στηρίξει τον Κ. Πελετίδη που έχει κάνει ένα πρωτοφανές έργο για τα δεδομένα της πόλης και για να συνεχίσει να ασκεί φιλολαϊκή πολιτική με κατάργηση της ανταποδοτικότητας, με χαμηλότερους συντελεστές φορολόγησης και άλλα μέτρα που έδωσαν ανάσες ανακούφισης στον λαό της πόλης.

Όσον αφορά την Αθήνα, σημείωσε ότι το ΚΚΕ, όπως και σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις (π.χ. Καμίνης) λέει λευκό ή άκυρο και καλεί τον λαό να καταδικάσει και τους δύο υποψήφιους γιατί έχουν την ίδια πολιτική, γεγονός που αποδείχθηκε και στην προηγούμενη τετραετία, όταν ψήφιζαν μαζί εμβληματικές αντιλαϊκές αποφάσεις.

Για την κατάσταση στον Κηφισό, επανέλαβε τις καταγγελίες που έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» προεκλογικά, ότι έχει να συντηρηθεί εδώ και είκοσι χρόνια, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των περιφερειών που έχουν περάσει σε αυτό το διάστημα. Σημείωσε μάλιστα τον κίνδυνο που υπάρχει τόσο για υπερχείλιση αλλά και για βύθιση, καθώς τοιχώματα και βυθός είναι διαβρωμένα.