Νίκος Σοφιανός: «Το "ως εδώ" μπορεί να γίνει δράση, να αποκτήσει δυναμική με πολύ πιο δυνατή "Λαϊκή Συσπείρωση" την Κυριακή»

2023-10-06

Από τα Άνω Πατήσια, τη γειτονιά του, ολοκλήρωσε την προεκλογική του δραστηριότητα ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με ομιλία σε μια μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Βαρβάρας. Στην συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο Ηλίας Σιώρας, υποψήφιος σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής και η Δήμητρα Μαραγκουδάκη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθήνας.

Ο Νίκος Σοφιανός, ανάμεσα σε άλλα στην ομιλία του σημείωσε: «Υπάρχει κόσμος που ανησυχεί, κόσμος που βλέπει όλα αυτά που γίνονται και λέει "ως εδώ". Μπορούμε να πείσουμε και να κερδίσουμε αυτό τον κόσμο. Μπορούμε να πείσουμε έναν κόσμο που σκέφτεται να μην ψηφίσει ότι έχει συμφέρον να πάρει μέρος σε αυτή τη μάχη, γιατί η αποχή δίνει έγκριση στην πολιτική της κυβέρνησης, δίνει έγκριση στα έργα και τις ημέρες του περιφερειάρχη της Γ. Πατούλη πριν, που θα συνεχίσει ο νέος εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι πρότινος υπουργός της Ν. Χαρδαλιάς, αλλά και του δημάρχου της κυβέρνησης, του Κ. Μπακογιάννη. Δεν αρμόζει η αποχή όταν τα προβλήματα πνίγουν την καθημερινότητά της ζωής, αλλά πολιτική στάση, πολιτική ψήφος καταδίκης, αλλά και προοπτικής.

Είναι πολλά αυτά που μαζεύονται, αυτά που κάνουν έναν λογαριασμό που ο άλλος πρέπει να τον σκεφτεί μπροστά στην κάλπη. Η αποφασιστική στήριξη του δικού μας συνδυασμού στην Αθήνα, στην Περιφέρεια, σε όλη την Ελλάδα, δίνει ένα σαφέστατο πολιτικό μήνυμα.

Το "ως εδώ" δεν είναι μόνο μία φράση. Γίνεται δράση, αποκτά δυναμική, διευρύνοντας την αλληλεγγύη, την οργάνωση, τον αγώνα, τη διεκδίκηση για τα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας. Αυτή η αποφασιστικότητα, αν εκφραστεί, και μπορεί να εκφραστεί στις κάλπες, θα γεμίσει χαρά και αισιοδοξία ένα κόσμο που μπορεί να μην είναι μαζί μας, να μην είναι κοντά μας, προσβλέπει όμως σε εμάς. Και αυτόν τον κόσμο τώρα πρέπει να τον κερδίσουμε.

Ολοκληρώνουμε ουσιαστικά με τη σημερινή συγκέντρωση, εδώ στα Άνω Πατήσια, 30 συγκεντρώσεις που έγιναν τις τελευταίες 30 μέρες. Τριάντα συγκεντρώσεις συζήτησης προβληματισμού, αλλά και διαπίστωσης μιας αποφασιστικότητας, μιας δυναμικής που υπάρχει, τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στην Αθήνα, στην Περιφέρεια, σε κάθε δήμο, να έχει δυναμική και αποτέλεσμα τέτοιο που να μπορεί να ωθήσει στο να αλλάξουν τα πράγματα. Γι αυτό δουλεύουμε ως το βράδυ που θα κλείσουν οι κάλπες».