Νίκος Σοφιανός: "Το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» να εκφραστεί την Κυριακή με ψήφο στο ΚΚΕ"

2023-06-23

Πολλά τραγικά περιστατικά το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι το κράτος είναι αδιάφορο για τις ανάγκες του λαού και ότι ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας την Παρασκευή 23 Ιουνίου στο «Kontra».

Όπως σημείωσε, το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» που ακούστηκε την περίοδο των μεγάλων κινητοποιήσεων με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών, είναι ένα μήνυμα που πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη με ψήφο στο ΚΚΕ απέναντι σε όλα τα συστημικά κόμματα.

Στο σημείο αυτό θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη ΝΔ ψήφισε την παράδοση των ναυπηγείων Ελευσίνας στους Αμερικάνους της ONEX, του Ελληνικού στον Λάτση. Γι' αυτό ο κόσμος πρέπει να απαιτήσει προσλήψεις στα νοσοκομεία πέρα από τις αντοχές της οικονομίας και τα κοστολογημένα προγράμματα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να έχει κατακτήσεις και να αποτρέπει μέτρα.

Ξεκαθάρισε ότι μόνο το ΚΚΕ αντιπάλεψε την κυβέρνηση της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια και μέσα στη Βουλή και μέσα στο κίνημα, όπου αποτράπηκε η πανεπιστημιακή αστυνομία και ο νόμος Χατζηδάκη.

Γι' αυτό ένας αριστερός, ριζοσπαστικός, προοδευτικός κόσμος έκανε το βήμα και συναντήθηκε με το ΚΚΕ και πρέπει να το κάνει και την Κυριακή ακόμα περισσότερος, απέναντι σε αυτούς που λένε ότι υπάρχει ένας μονόδρομος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Το ΚΚΕ λέει ότι πρέπει να οργανωθούμε, να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε, σε σύγκρουση με την οικονομία της αγοράς, να παλέψουμε κόντρα στην απογοήτευση, συμπλήρωσε ο Ν. Σοφιανός.