Νίκος Σοφιανός: "Το ζητούμενο είναι η δύναμη αντιπολίτευσης του ΚΚΕ στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ"

2019-05-30

Συνέντευξη στο ρ/σ "News 24/7" και το δημοσιογράφο Γιώργο Βούλγαρη

Το ζητούμενο είναι η δύναμη αντιπολίτευσης που θα έχει το ΚΚΕ απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα από το ποιος θα κυβερνήσει, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφερόμενος στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «news 24/7» ανέφερε ότι ο νέος πολιτικός συσχετισμός δείχνει τάση συντηριτικοποίησης καθώς η δίκαιη αγανάκτηση και διαμαρτυρία που εκφράστηκαν απέναντι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγήθηκε σε μια λογική εναλλαγή με τη ΝΔ, στην οποία έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψει και στο ΚΙΝΑΛ να παίξει ρόλο μπαλαντέρ σε μια κυβέρνηση που έχει διαμορφωμένο έργο και είναι τα όσα έχει ψηφίσει και δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό δεν υπάρχει καμία ανησυχία στους εταίρους.

Τόνισε ότι στις εκλογές στις 27 Μάη έγινε ένα σημαντικό βήμα συμπόρευσης με ένα κόσμο που προέρχεται κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι αυτή τη συμπόρευση θα την ενισχύσει το ΚΚΕ και ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Για το Δήμο της Αθήνας ανέφερε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν είναι από τους χαμένους, είναι σταθερή και πως αναγνωρίστηκε το έργο και οι παρεμβάσεις που έκανε. Κάλεσε τους ψηφοφόρους να διορθώσουν την ψήφο τους με ενίσχυση του ΚΚΕ.