Νίκος Σοφιανός: "Υπάρχει φωνή, διεκδίκηση, απαίτηση η ατομική ευθύνη να συνδυαστεί με τη συλλογική κρατική ευθύνη"

2020-04-03

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ "Αθήνα 9.84"

Σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να προστατέψουμε μέσω της ατομικής ευθύνης τους αγαπημένους μας και συνολικά τον κόσμο που έχει ανάγκη προστασίας, αλλά το σημαντικό είναι να μην συνηθίσουμε στη σιωπή. Υπάρχει φωνή, διεκδίκηση, απαίτηση σήμερα η ατομική ευθύνη να συνδυαστεί με τη συλλογική, κρατική ευθύνη ώστε μια σειρά συνέπειες που υπάρχουν στα Εργασιακά, την οικονομία και την Υγεία να μη μείνουν για μετά σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9.84» το πρωί της Παρασκευής 3 Απρίλη.

Επισήμανε ότι με την πανδημία έχει ανοίξει η η όρεξη σε πολλούς, ιδιαίτερα στην εργοδοσία, να αξιοποιήσουν αυτές τις συνθήκες και στη συνέχεια και είναι πολύ σημαντικό αυτό το εργασιακό μακελειό που βλέπουμε να διεξάγεται αυτές τις μέρες να μη μείνει μετά την πανδημία.

Ερωτηθείς για τις δομές του Δήμου Αθηναίων ο Ν. Σοφιανός επισήμανε την ανάγκη να υπάρχουν δομές υπό κρατικό έλεγχο και όχι σε συνύπαρξη με ΜΚΟ και Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Πρέπει να δυναμώνει η αντιπολίτευση απέναντι σε μία πολιτική που ξεχαρβαλώνει το δημόσιο χαρακτήρα σε μία σειρά υπηρεσίες, πρόσθεσε και σημείωσε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τις περισσότερες από 120.000 απολύσεις, τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, το δώρο των 30 εκατ. ευρώ στους ιδιώτες-κλινικάρχες.

Να ληφθούν μέτρα με ευθύνη της κυβέρνησης για την αναστολή των πληρωμών δανείων, ΔΕΚΟ κλπ. για να μη στέκεται ο κόσμος στις ουρές και κινδυνεύει.