Νίκος Σοφιανός: "Υπάρχει ο κόσμος που θέλει να συγκρουστεί με την πολιτική που κάνει την Ελλάδα σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ"

2019-11-18

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ "Alpha 98.9" και τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο

Η συμμετοχή στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση που έγινε στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα δείχνει πως υπάρχουν οι δυνάμεις, οι διαθέσεις, ο κόσμος που θέλει να συγκρουστεί με την πολιτική που κάνει την Ελλάδα σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ και έχει την υπογραφή του Τσίπρα και του Μητσοτάκη τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του «Alpha».

Σε ερώτηση για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία του Πολυτεχνείου μέχρι το Σύνταγμα, ο Νίκος Σοφιανός έκανε λόγο για υποκρισία μετά τους εναγκαλισμούς με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για σχεδόν πέντε χρόνια. Πρόσθεσε ότι δεν αλλάζει η ουσία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο εγκλωβισμός της χώρας και του λαού σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Τόνισε ότι η συνέχεια είναι μπροστά μας στους αγώνες για το ασφαλιστικό, τη ΔΕΗ και τα Πανεπιστήμια και σημείωσε πως η αντιλαϊκή πολιτική έχει απέναντι της ένα εργατικό λαϊκό κίνημα, ένα φοιτητικό κίνημα και μια πολιτική δύναμη, το ΚΚΕ, που δεν μπορεί να την λερώσει.