Ο Χάρης Βουρδουμπάς στη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

2023-09-25

«Δεν εμφανιζόμαστε για προεκλογικούς λόγους, όλα αυτά τα χρόνια και η "Λαϊκή Συσπείρωση" Ζωγράφου με τον επικεφαλής της Ανδρέα Καραβίδα και αυτή της Αθήνας είμαστε δίπλα σας, στηρίζουμε με όλους τους τρόπους τις διεκδικήσεις της Επιτροπής» ανέφερε απευθύνοντας χαιρετισμό στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, ο Χάρης Βουρδουμπάς δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο της Αθήνας. Στους συγκεντρωμένους μίλησε και ο υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ανδρέας Καραβίδας.

Ο Χ. Βουρδουμπάς τόνισε ότι «και μόνο να δει κάποιος την ιστορία όλων των παρεμβάσεων της δραστηριότητας της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί, βγάζει μια σειρά από σημαντικά και πολύ χρήσιμα συμπεράσματα» καθώς είναι πολύ διδακτική ιστορία όπως είπε αφού «αν δεν υπήρχαν αυτές οι παρεμβάσεις, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες όλα τα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση θα ήταν χειρότερη, πράγμα που επιβεβαιώνει και αναδεικνύει ότι σήμερα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία ακόμα περισσότερες δυνάμεις να μπουν στον αγώνα για να διεκδικούμε δικαιώματα, ανάγκες οι οποίες αμφισβητούνται καθημερινά από μία ακολουθούμενη πολιτική».

Έχουμε τη δυνατότητα να «το πάμε αλλιώς» συμπλήρωσε, «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε μια τέτοια κατάσταση, υπάρχει δυνατότητα να μπουν άλλες προτεραιότητες και στο δήμο της Αθήνας, και στους υπόλοιπους δήμους και στην Περιφέρεια της Αττικής, με πιο ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" και ακόμα πιο δυνατούς, μαζικούς αγώνες το επόμενο διάστημα γιατί δεν έχουμε το περιθώριο πια ούτε ένα τετραγωνικό πρασίνου να χάσουμε».

Στην παρέμβαση του, ο Ανδρέας Καραβίδας αφού εξέφρασε και αυτός την συμφωνία με τα αιτήματα της Επιτροπής σημείωσε ότι θα πρέπει πλέον να σπάσουν οι αυταπάτες που υπάρχουν για το ποιος πραγματικά θέλει να γίνει πάρκο και ποιοι τάσσονται με τη δημιουργία ενός κατακερματισμένου πάρκου έρμαιο στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κατήγγειλε ότι πριν μία εβδομάδα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου, οι παρατάξεις της ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησαν 600 m² για 99 χρόνια άνευ ανταλλάγματος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αποτελώντας έτσι την αρχή για τον κατακερματισμό του Πάρκου.