"Ο λαός θα βρεθεί σε καλύτερη θέση με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ"

2019-06-27

Στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Νίκος Σοφιανός, μαζί με τον Στάθη Δρογώση και τον Γιάννη Καραλή


«Στις 8 Ιούλη, είναι δεδομένο πως θα έχουμε μία εχθρική, αντιλαϊκή κυβέρνηση, που θα συνεχίσει το έργο από εκεί που το άφησε η προηγούμενη. Το κρίσιμο είναι ποιος θα είναι απέναντί τους στη Βουλή και στο δρόμο για να βάζει εμπόδια στην εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».

Αυτό επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος  βουλευτής στην Α' Αθήνας, μιλώντας σε συγκέντρωση του Κόμματος στην Ακαδημία Πλάτωνος το βράδυ της Πέμπτης.

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας Στάθης Δρογώσης, τραγουδοποιός, και Γιάννης Καραλής, αθλητικογράφος, ενώ στο τέλος των ομιλιών έγιναν ερωτήσεις και αναπτύχθηκε συζήτηση για την κατάσταση που βιώνει ο λαός και η εργατική τάξη της χώρας και τις διεξόδους που έχει μπροστά του.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Ν. Σοφιανός ανέδειξε ότι την «επόμενη μέρα» η αντιλαϊκή πολιτική θα είναι εδώ και κατήγγειλε τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που ξέπλυνε τη ΝΔ και τ' άλλα αστικά κόμματα, ξεπουλώντας ιδανικά και αξίες της αριστεράς, απογοητεύοντας τον κόσμο, καλλιεργώντας ηττοπάθεια, παραίτηση και μείωση των απαιτήσεων. «Αυτή είναι η προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο αστικό σύστημα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη ΝΔ και στην αντιπαράθεσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ, π.χ. γύρω από τα εργασιακά, θύμισε ότι και οι δυο έχουν ψηφίσει και προωθούν τη ζούγκλα στις εργασιακές σχέσεις με την ελαστικοποίησή τους, με 13ήμερη δουλειά σε διάφορους κλάδους όπως σε Τουρισμό και Εμπόριο με την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Υπενθύμισε επίσης ότι όλοι τους έχουν συμφωνήσει και στηρίζουν τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, όπως θέλουν οι εργοδότες σε μηνιαία, εξάμηνη, ακόμη και ετήσια βάση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων, αναφέρθηκε και στο ρόλο των νέων κομμάτων που σχηματίστηκαν προεκλογικά, όπως τα κόμματα του Γ. Βαρουφάκη ή του Κ. Βελόπουλου, που «δεν είναι τίποτα άλλο παρά αναχώματα, αναγκαία να στηρίξουν την όποια κυβέρνηση προκύψει και να διασώσουν το αστικό σύστημα, όπως έγινε άλλωστε και το προηγούμενο διάστημα με το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ, την Ενωση Κεντρώων κ.λπ.».

«Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ με υψηλά ποσοστά που θα μπορεί να παρεμβαίνει μέσα κι έξω από τη Βουλή, μπορεί να ασκήσει ουσιαστική, πραγματική αντιπολίτευση. Με ένα ισχυρό ΚΚΕ ο λαός και το κίνημα, την επόμενη μέρα των εκλογών, θα βρεθεί σε καλύτερη θέση και με άλλους όρους θα μπορεί να διεκδικεί τα δικαιώματά του, τη ζωή του. Καμία μάχη δεν είναι χαμένη αν δεν την δώσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά, κλείνοντας την ομιλία του.