Ο Νίκος Σοφιανός για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

2022-02-24

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στον τ/σ «Mega» & τη δημοσιογράφο Δ. Αναγνωστοπούλου

Το ΚΚΕ απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας μιλώντας στον τ/σ «Mega» για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Σημείωσε πως βλέπουμε την τυπική έναρξη του πολέμου, μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε προηγηθεί η πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ για την περικύκλωση της Ρωσίας και η χρησιμοποίηση του καθεστώτος της Ουκρανίας. Υπογράμμισε πως αυτός ο πόλεμος, είναι ο δεύτερος, μετά της Γιουγκοσλαβίας, που ξεκινά σε ευρωπαϊκό έδαφος και σημειώνεται 30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Κατήγγειλε τον ρόλο της Ελλάδας, που με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης συμμετέχει στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις και εμπλέκεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καθώς μόλις χθες ελικόπτερα σηκώθηκαν από το Στεφανοβίκειο για να μεταβούν στην Πολωνία.

Όσον αφορά το ρόλο της ΕΕ, σημείωσε πως 21 χώρες κράτη - μέλη είναι και μέλη του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κι έχουν προετοιμάσει τις πολεμικές επιχειρήσεις εδώ και τρία χρόνια. Η ΕΕ δεν είναι έξω από αυτούς τους σχεδιασμούς, συμμετέχει στο παζάρι των παζαριών και τους ανταγωνισμούς, στέλνει αποστολές σε διάφορες χώρες, οποιαδήποτε θεωρία ακούγεται για το ρόλο της ΕΕ, σημείωσε είναι αποπροσανατολιστική.

Η λύση είναι η απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, σημείωσε ο Ν. Σοφιανός.