Ο Νίκος Σοφιανός στη εκδήλωση τιμής στον Φώντα Λάδη

2019-03-19

Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στο πλούσιο έργο και την προσφορά του δημιουργού Φώντα Λάδη και διοργανώθηκε στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, παραβρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Σοφιανός.

Η μουσική, τα βίντεο και τα κείμενα που εναλλάσσονταν, καθώς και οι παρεμβάσεις του ίδιου του Φώντα Λάδη που μίλησε στην εκδήλωση, έδιναν την ευκαιρία στους νέους, κυρίως, ανθρώπους που την παρακολούθησαν, να έρθουν σε βαθύτερη επαφή και να γνωρίσουν καλύτερα το πρωτοπόρο έργο καλλιτεχνών που στρατεύονται με τους αγώνες του εργαζόμενου ανθρώπου, εμπνέονται από αυτούς και αυτό το αποτυπώνουν στην τέχνη τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού και Γιώργος Μαυρίκος, γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα από τους δίσκους «Γράμματα από τη Γερμανία» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, «Τα τραγούδια μας» σε μουσική του Μάνου Λοΐζου, «Τα τραγούδια της λευτεριάς» σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και για πρώτη φορά αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή «Καθημερινός Φασισμός», που απέδωσαν έξοχα ο τραγουδιστής Απόστολος Ρίζος και στο πιάνο ο συνθέτης Γιώργος Κομπογιάννης.

Τα παραπάνω παρουσιάστηκαν από μουσικό σχήμα που συγκροτήθηκε ειδικά για την εκδήλωση με τη συμμετοχή των: Δημήτρη Κανέλλου, Μαίρης Μπαχτιάρογλου και Αντώνη Φρόνιμου στο τραγούδι, καθώς των μουσικών Τάσου Τσάκου (πιάνο), Περικλή Μαλακατέ (μπάσο), Ζαχαρία Γερασκλή (μπουζούκι), Παύλου Παπαναστασάτου (μπουζούκι, κιθάρα), Δημήτρη Γιαννούχου (κρουστά).