Ο Νίκος Σοφιανός στη μαζική κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ

2019-10-09

Μαζική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ.

Απαίτησαν την ανάκληση της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης η οποία επί της ουσίας βάζει «ταφόπλακα» στο χαρακτήρα και τη λειτουργία του Οργανισμού, αφού με άμεση κρατική παρέμβαση θα διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και θα καθορίζονται όλες του οι λειτουργίες.

Η παρέμβαση αυτή στοχεύει στην πιστή εφαρμογή της δήθεν «αντιναρκωτικής» πολιτικής της ΕΕ, που υποβαθμίζει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα και στρώνει το δρόμο για τον απόλυτο συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν απόφοιτοι των προγραμμάτων, θεραπευόμενοι, Σύλλογοι οικογένειας, εργαζόμενοι στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, Σωματεία εργαζομένων στο χώρο της Πρόληψης και της Απεξάρτησης, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, μαζικοί φορείς κ.ά.

Επίσης, παραβρέθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο Παναγιώτης Κατηφές, επικεφαλής του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Λούλα Καρατζά, μέλος του Τμήματος, καθώς και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπου υπάρχουν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.