Ο Νίκος Σοφιανός στη βραδιά Μεσογειακής Τζαζ της Κ.Ο. Καλλιτεχνών της ΚΟΑ του ΚΚΕ στον «Ακροβάτη»

2019-05-15

Μια ενδιαφέρουσα βραδιά με μεσογειακούς ήχους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μάη, στο μπαρ "Ακροβάτης", στο Παγκράτι. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με τη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Τόνισε την ανάγκη ο κόσμος να σκεφτεί πριν βρεθεί στην κάλπη. Να μην τους δώσει άλλοθι να πουν την επόμενη μέρα «μας στηρίξατε, συνεχίζουμε». Να μην εγκλωβιστεί στη λογική της προεκλογικής παροχολογίας και στα δήθεν αντιδεξιά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ. Θύμισε μάλιστα πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ανέτρεψε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας να μην παραχωρήσει προεκλογικά χώρους στη Χρυσή Αυγή και ο συντονιστής της, κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, της παραχώρησε χώρους, χωρίς καν να έχει τέτοια αρμοδιότητα. Τέλος κάλεσε σε μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ικανοποίηση των αναγκών του λαού μας.

Ακολούθησε το μουσικό πρόγραμμα από τον Αλέκο Βρέττο, σολίστ του ούτι και εκλεκτό μέλος της εγχώριας jazz σκηνής, που παρουσίασε μέρος από τη προσωπική του δουλειά, μαζί με δύο εξαίρετους μουσικούς, τον Ντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο και τον Δημήτρη Σεβδαλή στο πιάνο. Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον "Ακροβάτη" έζησαν μια πρωτόγνωρη και πρωτότυπη εμπειρία με τη μουσική του Αλέκου Βρέττου που γεφυρώνει αισθητικά τη λάτιν τζαζ με τους ήχους της Μεσογείου, τον αυτοσχεδιασμό με τον πλούτο της αραβικής μουσικής.