Παρέμβαση του Χάρη Βουρδουμπά στο κανάλι «Alert» για το «Μεγάλο Περίπατο»

2020-06-28

Την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο έργο της δημοτικής αρχής που στήριξαν και οι άλλες παρατάξεις, για το «Μεγάλο Περίπατο» εξέφρασε ο Χάρης Βουρδουμπάς δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Αθήνας, μιλώντας στο κανάλι «Alert» το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιούνη.

Οπως τόνισε, το συγκεκριμένο έργο αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας ως "τουριστικό προϊόν" και δεν θα ωφελήσει την πλειοψηφία των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων της πόλης αλλά τους μεγαλοξενοδόχους και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Υπογράμμισε πως εάν ήθελε η δημοτική αρχή να μειώσει τη χρήση των ΙΧ στην Αθήνα θα έπρεπε πρώτα να αναβαθμίσει το δίκτυο μαζικής μεταφοράς και σημείωσε πως η όλη διαδικασία έγινε βιαστικά χωρίς τις απαραίτητες μελέτες, με το σκεπτικό της ενίσχυσης του τουρισμού στο κέντρο της Αθήνας, ενταγμένο στη λογική της κυβέρνησης "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" για την προσέλκυση τουριστών.

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υπογράμμισε ο Χάρης Βουρδουμπάς χρειάζονται παρεμβάσεις στην Αθήνα, με κριτήριο τις ανάγκες των κατοίκων, των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων που ζουν κι εργάζονται στην πόλη.