Περιοδεία Ν. Σοφιανού στον Πανελλήνιο Γ.Σ.

2019-01-18

Περιοδεία στις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γ.Σ. πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Γενάρη 2019 ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε κλίμα αναγνώρισης της συμβολής του ΚΚΕ στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύλλογος έγιναν οι συζητήσεις με τη Διοίκηση του Πανελλήνιου Γ.Σ., την προσωρινή διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων, με προπονητές, αθλητές και γονείς παιδιών που αθλούνται στο σύλλογο. Το ΚΚΕ με συνεχείς παρεμβάσεις του στο Δήμο της Αθήνας, στην Περιφέρεια και τη Βουλή είχε ζητήσει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την επιχορήγηση αυτού του αθλητικού σωματείου που μετρά 2.000 αθλητές στα 24 αθλήματα του συλλόγου.

Ο Νίκος Σοφιανός παρουσίασε την πρόταση που έχει επανειλημμένα τεθεί από τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο της Αθήνας για να υπάρξει προγραμματική συνεργασία του Δήμου με τον ιστορικό σύλλογο της πόλης. Για την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων έκτασης 28 στρεμμάτων, ιδιαίτερα τα πρωινά, από τα σχολεία και τους κατοίκους του 6ου και 7ου διαμερίσματος της Αθήνας, δίνοντας έτσι πρόσβαση στην άθληση σε χιλιάδες νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία Αθηναίους. Μια τέτοια συνεργασία μπορεί να δώσει διέξοδο μέσω του αθλητισμού στους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής που είναι περικυκλωμένη από τις πιάτσες των ναρκωτικών και υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους και παράλληλα να τονώσει και να στηρίξει τον Πανελλήνιο Γ.Σ. να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η αξία της κόκκινης επιλογής στο Δήμο, της ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις κάλπες έβγαινε σαν συμπέρασμα στις συζητήσεις που έγιναν.

Στην περιοδεία συμμετείχαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ανάμεσά τους και η Βίκυ Μανιάτη, προπονήτρια στίβου του Πανελληνίου και η Ελπίδα Νασιοπούλου, Πανελλήνια πρωταθλήτρια του Μάι Τάι.