Περιοδεία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αθήνας

2019-04-17

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας» αποτελούμενο από τους Γιώργο Παλιούρα, υποστράτηγο αστυνομίας ε.α και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, καθώς και τους Γιώργο Κοτζιά, Θωμά Πάντζο και Γρηγόρη Ρήγα, υποψήφιους κοινοτικούς συμβούλους της 1ης δημοτικής κοινότητας, επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη, το Α.Τ. Ακρόπολης, το Τμήμα Ασφάλειας, το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Αθήνας και την Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων που συστεγάζονται στο ίδιο κτήριο.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών και τους αστυνομικούς, που εστίασαν στα προβλήματα της υποστελέχωσης των τμημάτων και της μη τήρησης του κανονισμού υγιεινής. Αναφέρθηκε ειδικότερα, ότι η πρόσφατη 4ωρη απασχόληση μιας καθαρίστριας στο πολυόροφο κτήριο με τα κρατητήρια, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα και ότι οι ίδιοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν για την καθαριότητα.

Οι υποψήφιοι ανέδειξαν ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύονται οι ειδικές υπηρεσίες καταστολής έναντι των υπηρεσιών που πρέπει να αντιμετωπίσουν το έγκλημα και την παραβατικότητα. Τόνισαν ότι θέση του ΚΚΕ είναι η εφαρμογή ενός σύγχρονου κανονισμού υγιεινής και ασφάλειας. Ζήτησαν από τους αστυνομικούς να κατανοήσουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ε.Ε. που προωθεί πολιτικές καταστολής και φτωχοποίησης των λαών, να καταδικάσουν με την ψήφο τους τις πολιτικές της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν και εφαρμόζουν τα μνημόνια διαρκείας, καθώς και τους εκπροσώπους τους στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση και τους δήθεν ανεξάρτητους, που τα εξειδικεύουν στους δήμους σε βάρος των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων.

Το πρόγραμμα των συζητήσεων του ΚΚΕ με τους αστυνομικούς συνεχίζεται.

Σήμερα Τετάρτη, ώρα 18.30, ο Γιώργος Παλιούρας θα χαιρετήσει ως εκπρόσωπος του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, τη γενική συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής, ενώ αύριο θα περιοδεύσει με κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Α.Τ. Αμπελοκήπων.