Περιοδεία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στα καταστήματα της οδού Αθηνάς & τη Βαρβάκειο αγορά

2020-05-28
Ο Ν. Σοφιανός & ο Χ. Βουρδουμπάς συνομιλούν με καταστηματάρχες της περιοχής
Ο Ν. Σοφιανός & ο Χ. Βουρδουμπάς συνομιλούν με καταστηματάρχες της περιοχής

Τα καταστήματα της οδού Αθηνάς και τη Βαρβάκειο αγορά επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μάη αντιπροσωπεία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Αθήνας με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο.

Οι εκπρόσωποι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μίλησαν με εμπόρους και εργαζομένους της περιοχής για την κατάσταση που βιώνουν τους τελευταίους μήνες λόγω της νέας κρίσης και για τις συνέπειες της που ήδη πληρώνουν και θα επιδεινωθούν το επόμενο διάστημα. Στην αγωνία τους έρχεται να προστεθεί το σχέδιο της δημοτικής Αρχής για τον περίφημο «μεγάλο περίπατο» που ουσιαστικά οδηγεί στον αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό για το «μεγάλο περίπατο», που ψηφίστηκε με διαδικασίες εξπρές πριν δύο εβδομάδες από τη δημοτική Αρχή Μπακογιάννη με τη συμφωνία των δημοτικών παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ & ΚΙΝΑΛ, σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο κέντρο της Αθήνας θα απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων, μεταξύ αυτών και οι οδοί Αθήνας & Ερμού. Σε συνέχεια αυτής της απόφασης ψηφίστηκε χτες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου να δοθούν 2 εκατομμύρια ευρώ για να τοποθετηθούν ζαρντινιέρες και κολωνάκια ώστε να υλοποιηθεί τις επόμενες μέρες το κλείσιμο του δρόμου.

Οι καταστηματάρχες μετέφεραν την κάθετη αντίδραση τους στην εφαρμογή αυτού του σχεδιασμού, καθώς η περιοχή θα αποκλειστεί και θα γίνει πιο δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση του κόσμου, με αποτέλεσμα να μειωθεί δραματικά η δουλειά τους. Το χαρακτηρίζουν ως «έργο βιτρίνα» που γίνεται για την εξυπηρέτηση των μεγάλων ξενοδοχείων και του τουρισμού, πλήττοντας σημαντικά τους υπόλοιπους κλάδους.

Οι επαγγελματίες παρέδωσαν στη "Λαϊκή Συσπείρωση" κείμενο διαμαρτυρίας με υπογραφές δεκάδων καταστηματαρχών και ανέφεραν ότι ο Δήμος αποφασίζει για τόσο σοβαρά ζητήματα χωρίς να συζητήσει μαζί τους για τις συνέπειες. Οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών σε Μοναστηράκι & Πλάκα μεγαλώνουν. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ενημέρωσαν ότι θα θέσουν το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα ζητώντας να παραβρεθούν και να μιλήσουν εκπρόσωποι των επαγγελματιών.

Σε κλίμα αναγνώρισης της δράσης των δημοτικών συμβούλων, οι καταστηματάρχες ευχαρίστησαν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" για την ενημέρωση και στήριξη στα αιτήματα τους.