Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο

2019-04-17

Περιοδεία στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο και τα γραφεία της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων στην οδό Σόλωνος, πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης την Τετάρτη 17 Απριλίου. Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Μαντζουράτος & Ελένη Θεοδοσίου συζήτησαν με τους εργαζόμενους, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, και ακολούθησε αναλυτική συζήτηση με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης κ. Θεοφανόπουλο.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μαντζουράτος, συνταξιούχος καρδιολόγος και τέως διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, αναφέρθηκε στα γενικότερα πρακτικά και επιστημονικά προβλήματα που δημιουργούνται από τον πολύ μικρό αριθμό ιατρών που διαθέτει η υπηρεσία, πολλοί από τους οποίους είναι συμβασιούχοι.

Το πρόγραμμα των ιατρείων είναι αποκαλυπτικό της ανεπαρκούς στελέχωσης, με δυναμικό 27 ιατρούς και 6 οδοντιάτρους, πολλοί από τους οποίους μέσα στην εβδομάδα περιοδεύουν από το ένα δημοτικό ιατρείο στο άλλο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 3ο δημοτικό ιατρείο στο οποίο εργάζονται μόνο ένας καρδιολόγος, ένας παιδίατρος και ένας παθολόγος, ο οποίος είναι μόνο για 4 ημέρες την εβδομάδα.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν ότι το πρόβλημα λύνεται μόνο με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και όχι με ΜΚΟ ή συμβασιούχους ορισμένου χρόνου στα πλαίσια διαφόρων προγραμμάτων. Κάλεσαν τους εργαζόμενους σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, απέναντι στις πολιτικές που σήμερα προωθούν τη διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.