Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα

2019-04-15

Το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, σε μια επιβαρυμένη από προβλήματα περιοχή του δήμου της Αθήνας, επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα κλιμάκιο της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' με επικεφαλής τον Γιώργο Παλιούρα, υποστράτηγο αστυνομίας ε.α. και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο. Συμμετείχαν επίσης, ο Γιώργος Κεφαλάς, η Ελισάβετ Παπαγγελή και ο Χρήστος Χρήστου, υποψήφιοι σύμβουλοι της 6ης δημοτικής κοινότητας.

Οι υποψήφιοι της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους αστυνομικούς, που εστίασαν στο πρόβλημα της διακίνησης των ναρκωτικών στην περιοχή τους. Επίσης, οι αστυνομικοί αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα της υποστελέχωσης του Τμήματος, της μη τήρησης των κανόνων υγιεινής (μόλις πρόσφατα διατέθηκε καθαρίστρια με σύμβαση περιορισμένης χρονικής διάρκειας για 3ωρη απασχόληση) και του ακανόνιστου ωραρίου λόγω και της διάθεσης του προσωπικού σε έκτακτες υπηρεσίες σε άλλες περιοχές.

Ο Γιώργος Παλιούρας τόνισε ότι οι ευρωενωσιακές πολιτικές της ναρκωκουλτούρας που εφαρμόζουν και στη χώρα μας οι αστικές κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, αλλά επιχειρούν να το διαχειριστούν στη λογική της υποτιθέμενης μείωσης της βλάβης. Χαρακτήρισε το ζήτημα των ''χώρων εποπτευόμενης χρήσης'' ως αρνητική εξέλιξη που απαξιώνει τον τοξικοεξαρτημένο, υπονομεύει την απεξάρτηση και σε τελική ανάλυση εξυπηρετεί τους ναρκέμπορους.

Επισήμανε ότι η αντιμετώπιση των ναρκωτικών πρέπει να συμπεριλαμβάνει πολιτικές πρόληψης που μπορούν να υλοποιούν και οι δομές των δήμων, πολιτικές απεξάρτησης με ειδικευμένα προγράμματα, καθώς και πολιτικές καταστολής των κυκλωμάτων και της εμπορίας ναρκωτικών όπου θα πρέπει να αναπροσανατολιστεί η δράση της αστυνομίας αντί στην καταστολή του λαϊκού κινήματος.

Σε ότι αφορά τα ειδικότερα προβλήματα των αστυνομικών σημείωσε ότι το ΚΚΕ πάντοτε στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν ταυτίζει την πλειοψηφία των αστυνομικών με το ρόλο του μηχανισμού που υπηρετούν.

Οι υποψήφιοι της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' ζήτησαν από τους αστυνομικούς να στηρίξουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τους συνδυασμούς της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, με ενιαίο κριτήριο, ποιος προτάσσει τις δικές τους ανάγκες και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων συνολικότερα, για να βγει το ΚΚΕ δυνατότερο την επόμενη μέρα και να παλέψει από καλύτερες θέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του λαού.