Περιοδεία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Α.Τ. Αμπελοκήπων

2019-04-18

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας με το Γιώργο Παλιούρα, υποστράτηγο αστυνομίας ε.α. και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και την Βάλια Περυσινάκη, υποψήφια σύμβουλο στην 7η δημοτική κοινότητα, επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη το Α.Τ. Αμπελοκήπων και το Τμήμα Ασφάλειας και συζήτησε με τη διοικήτρια και τους αστυνομικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην υπηρεσία τους.

Οι αστυνομικοί εστίασαν στα κομμένα ρεπό, στην υπερεργασία που δεν πληρώνεται, στη μη διάθεση από την υπηρεσία στολής και αλεξίσφαιρου γιλέκου που αναγκάζονται να αγοράσουν με δικές τους δαπάνες, καθώς και στο ζήτημα της καθαριότητας, που και πάλι πρέπει να κάνουν έρανο μεταξύ τους για υλικά καθαρισμού, αφού στο κτήριο που στεγάζεται το Α.Τ. δεν υπάρχει καθαρίστρια. Συμπλήρωσαν ότι ακόμη και για τη γραφική ύλη του Α.Τ. βάζουν το χέρι στην τσέπη τους ή αναγκάζονται να ζητούν από τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως τους προτρέπει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τέλος, ανέφεραν ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους διατίθεται σε διάφορους «στόχους» (από τη φρούρηση της πρεσβείας των ΗΠΑ ως και προσωπικοί φρουροί παραγόντων του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου) και ελάχιστοι στην αστυνόμευση της περιοχής, για την οποία το Τμήμα Ασφάλειας δεν έχει αυτοκίνητο και οι ασύρματοι δεν λειτουργούν.

Οι υποψήφιοι ανέδειξαν ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύεται ο κατασταλτικός ρόλος της αστυνομίας και να μην προτάσσεται η δίωξη του εγκλήματος που θα πρέπει να αποτελεί και τη μοναδική αποστολή της. Δήλωσαν ότι το ΚΚΕ προβάλλει και στηρίζει όλα τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών τόσο τα μισθολογικά και ασφαλιστικά, όσο και αυτά που αφορούν την εφαρμογή ενός σύγχρονου κανονισμού υγιεινής και ασφάλειας. Τόνισαν ότι οι αστυνομικοί έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνίζονται μέσα από τις ενώσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων τους και για καλύτερες συνθήκες στην υπηρεσία τους και στη ζωή τους. Κάλεσαν τους αστυνομικούς να αντιληφθούν τον αντιλαϊκό ρόλο της Ε.Ε. και να καταδικάσουν τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που εφαρμόζουν τις πολιτικές της κατευθύνσεις στις ευρωεκλογές, όπως και τους υποψηφίους των ίδιων κομμάτων και τους δήθεν ανεξάρτητους, που τις εξειδικεύουν και εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα στις Περιφέρειες και στους Δήμους. Τόνισαν ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται και την επόμενη των εκλογών στην πρώτη γραμμή της πάλης για την επίλυση των προβλημάτων όλων των λαϊκών στρωμάτων και γι' αυτό πρέπει να το στηρίξουν και οι αστυνομικοί με την ψήφο τους σε όλες τις κάλπες.

Αύριο Παρασκευή 19/4/19 και ώρα 10.30, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παλιούρας θα επισκεφτεί το Α.Τ. Κυψέλης.