Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Α.Τ. Πατησίων

2019-04-11

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας αποτελούμενο από τους Γιώργο Παλιούρα και Αιμιλιάνο Τσάνε, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, καθώς και τους Γιώργο Βακάλη και Ρεγγίνα Σβωλοπούλου, υποψήφιους κοινοτικούς συμβούλους της 5ης δημοτικής κοινότητας, επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη (11-4-2019) το Α.Τ. Πατησίων.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας, καθώς και με τους αστυνομικούς, που εστίασαν στα προβλήματα της μειωμένης σύνθεσης των τμημάτων, του εξοπλισμού σε οχήματα και στους ασυρμάτους. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ότι για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων της περιοχής που περιλαμβάνει από τα Πατήσια και τη Λαμπρινή ως τη Ριζούπολη διατίθεται μόνο ένα περιπολικό από κοινού με το Α.Τ. Γαλατσίου που περιλαμβάνει όλο τον ομώνυμο δήμο.

Οι υποψήφιοι ανέδειξαν ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύονται οι ειδικές υπηρεσίες καταστολής (ΜΑΤ) έναντι των υπηρεσιών που πρέπει να αντιμετωπίσουν την παραβατικότητα στις λαϊκές περιοχές. Είναι επιλογή των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν να εκσυγχρονίζεται γενικότερα ο κατασταλτικός μηχανισμός. Τόνισαν ιδιαίτερα ότι οι αστυνομικοί πρέπει να αντιδράσουν στην καταστολή που αφορά στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας, τους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων και γενικότερα του λαϊκού κινήματος. Να κατανοήσουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ε.Ε., καθώς και των κυβερνήσεων των κομμάτων που στηρίζουν και εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί και ιδιαίτερα οι νέοι με τη συμπίεση του μισθολογίου και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και στη στήριξη που παρέχει το ΚΚΕ σε κάθε δίκαιο αίτημά τους.

Ζήτησαν από τους αστυνομικούς να κάνουν τη διαφορά, να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές, για να βρεθεί το ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών πιο δυνατό στους αγώνες για τη διεκδίκηση των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών, που ανταποκρίνονται και στα δικά τους δίκαια αιτήματα.

Το πρόγραμμα των περιοδειών θα συνεχιστεί αύριο 12/4 στο Α.Τ. Συντάγματος.