Περιοδεία του Γιώργου Παλιούρα στο Α.Τ. Κυψέλης και στην Ασφάλεια Αθήνας

2019-04-19

Το Α.Τ. Κυψέλης, σε μια περιοχή με αυξημένα αστυνομικά προβλήματα, καθώς και στη συστεγαζόμενη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθήνας, περιόδευσε σήμερα Παρασκευή, ο Γιώργος Παλιούρας, υποστράτηγος αστυνομίας ε.α. και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη ''Λαϊκή Συσπείρωση'' στην Αθήνα, συνοδευόμενος και από τον Κωνσταντίνο Τζίτζιφα, υποψήφιο σύμβουλο της 6ης δημοτικής κοινότητας.

Οι υποψήφιοι της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη διοίκηση και τους αστυνομικούς, που εστίασαν στο πρόβλημα της εγκληματικότητας (ναρκωτικά, κλοπές, πορνεία) και στην ιδιαίτερη πληθυσμιακή της σύνθεση. Επίσης, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην υπηρεσία τους, με πρώτιστα αυτό της υγιεινής και καθαριότητας, της έλλειψης οχημάτων και των ασυρμάτων που δεν λειτουργούν.

Ο Γιώργος Παλιούρας τόνισε ότι η ναρκωκουλτούρα που πέρασε και στη χώρα μας από την κυβέρνηση σύμφωνα με πολιτικές της Ε.Ε διογκώνει το πρόβλημα των ναρκωτικών και ότι οι επιχειρήσεις που διαλύουν μια πιάτσα για να μεταφερθεί στη γειτονική περιοχή δεν δίνουν λύση. Ούτε βέβαια αντιμετωπίζει το πρόβλημα ο σχεδιασμός για Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών. Η αντιμετώπιση των ναρκωτικών ως πολυπαραγοντικό πρόβλημα, απαιτεί πολιτικές πρόληψης και αποτροπής, ειδικά προγράμματα απεξάρτησης και καταστολή της εμπορίας ναρκωτικών.

Επισήμανε ότι οι μετανάστες που είναι εγκατεστημένοι στην Κυψέλη αποτελούν οργανικό τμήμα του αθηναϊκού λαού. Οι πρόσφυγες και μετανάστες που καταφτάνουν στην Ελλάδα είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας λόγω των πολιτικών της Ε.Ε. και της κυβέρνησης. Το οργανωμένο έγκλημα πάντοτε επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη δυστυχία ευάλωτων ανθρώπων, όπως οι μετανάστες, για να τους εκμεταλλευτεί για τους σκοπούς του και γι' αυτό και η καταστολή θα πρέπει να προσανατολίζεται στα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος.

Επίσης, αναφέρθηκε στη ανάγκη ενός σύγχρονου κανονισμού υγιεινής και ασφάλειας για τους αστυνομικούς, στη διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών και στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει και στη Βουλή για την επίλυσή τους και ζήτησε από τους αστυνομικούς να κάνουν τη διαφορά ψηφίζοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τους συνδυασμούς της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.