Περιοδεία του Γιώργου Παλιούρα στο Α.Τ. Συντάγματος

2019-04-12

Στο Α.Τ. Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας, επισκέφτηκε την Παρασκευή 12/4/19 ο Γιώργος Παλιούρας, υποστράτηγος αστυνομίας ε.α. και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη ''Λαϊκή Συσπείρωση'' στην Αθήνα και συζήτησε με το αστυνομικό και πολιτικό (διοικητικό) προσωπικό.

Ο Γιώργος Παλιούρας, με αφορμή και το συλλαλητήριο των μαθητών, καθηγητών και γονέων κατά του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο Λύκειο, ανέδειξε ότι οι αστυνομικοί έχουν κοινά προβλήματα με όλα τα λαϊκά στρώματα, σε ότι αφορά την παιδεία των παιδιών τους που συνεχώς εμπορευματοποιείται, την προσχολική αγωγή με τη μεγάλη έλλειψη παιδικών σταθμών που να πληρούν τις προδιαγραφές στο Δήμο της Αθήνας, καθώς και την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση. Επισήμανε ότι ο αγώνας των μαθητών, των φοιτητών, των συνταξιούχων, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με την καταστολή.

Τόνισε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ε.Ε. και στα παραπάνω ζητήματα και τις ευθύνες των κυβερνήσεων που με τις πολιτικές τους βάζουν προτεραιότητα τη μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου και δεν υπολογίζουν τις ανάγκες των εργαζομένων.

Με αφορμή σχετική ερώτηση, ανέδειξε το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή ως ιμπεριαλιστικού οργανισμού και όχι ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας, που επιχειρούν να το παρουσιάσουν τα αστικά κόμματα.

Επίσης, αναφέρθηκε στη διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών και στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει και στη Βουλή για την επίλυσή τους. Τέλος, ζήτησε από τους αστυνομικούς να κάνουν τη διαφορά ψηφίζοντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

Το πρόγραμμα των περιοδειών του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με περιοδείες στα εξής αστυνομικά τμήματα: Τη Δευτέρα 15/4/19 στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα και στις 16/4 στο Α.Τ. Κολωνού.