Περιοδεία του Ν.Σοφιανού σε εργαζομένους της ALPHA BANK

2019-03-08

Στους εργαζόμενους της τράπεζας ALPHA BANK, στις εγκαταστάσεις επί της Λεωφόρου Αθηνών 105 όπου στεγάζονται οι Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες της, μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας.

Περιοδεύοντας στα γραφεία του προσωπικού μίλησε με τους εργαζόμενους με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας και τις εξελίξεις με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες. Στις παρεμβάσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ ψήφισαν νέα μείωση στη φορολογία για τα κέρδη των μετοχών. Αυτά τα κέρδη φορολογούνται πλέον με 10%, όταν ο δικός σας μειωμένος μισθός φορολογείται απ΄ το πρώτο ευρώ με 22%. Είναι ένα αποκαλυπτικό δείγμα της ταύτισης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στο κύριο, δηλαδή στη στήριξη των "λίγων" με την ταυτόχρονη επίθεση στους πολλούς. Η διαχείριση των κόκκινων δανείων από την Κυβέρνηση, στα πλαίσια των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αποφασίσει, δεν στέλνει μόνο την πρώτη κατοικία στα χέρια των τραπεζιτών, αλλά υπονομεύει και την εργασιακή προοπτική χιλιάδων τραπεζοϋπαλλήλων. Αυτά τα μέτρα δουλεύουν για την "περίφημη" ανάπτυξη που είναι στρωμένη από εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που είναι σε πλήρη ισχύ, παρά το παραμύθι που πουλάει ο Α. Τσίπρας για το τέλος των μνημονίων.

Η ψήφος των εργαζομένων δεν πρέπει να διαφοροποιηθεί με βάση τα όρια του κάθε Δήμου. Στους Δήμους και την Περιφέρεια έχουμε να κάνουμε με το ίδιο πολιτικό προσωπικό που εναλλάσσεται μεταξύ Υπουργείων - Δήμων - Περιφερειών - Βουλής. Είναι οι υποψήφιοι των κομμάτων που ψήφισαν τρία μνημόνια και έχουν κοινές μεταμνημονιακές δεσμεύσεις. Έχετε ακούσει πολλά αυτά τα χρόνια, είδατε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ζείτε με τις συνέπειες της πολιτικής τους.

Το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, στηρίζεται στην απάτη πλαστών διαχωριστικών γραμμών, στηρίζεται στο δίλημμα να διαλέξετε ανάμεσα στο μικρότερο κακό, όταν γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι μαγειρεύουν με την ίδια συνταγή και με τα ίδια τοξικά υλικά.

Ένα ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα στους Δήμους, στην Περιφέρεια, στην Ευρωβουλή, σημαίνει μεγάλες δυσκολίες στην υλοποίηση της πολιτικής που είναι εχθρική για τα δικά σας συμφέροντα».