Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού σε υπηρεσίες του δήμου

2019-05-18

Το πόστο καθαριότητας του 5ου διαμερίσματος στην οδό Δροσοπούλου, το πόστο πρασίνου του 5ου διαμερίσματος στη Γκράβα, τον τομέα καθαριότητας στην οδό Βηλαρά και τη Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου επισκέφτηκε την Παρασκευή 17 Μάη ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους του δήμου τόνισε:

«Αξιοποιήστε και την ψήφο σας για να μπει ένας φραγμός, να πάρουν ένα μήνυμα, να τους κοπεί η φόρα. Έχει αυτή τη δύναμη ο εργαζόμενος. Δεν μπορεί να τους επιβραβεύεις. Έχουν φτάσει 10 μέρες πριν τις εκλογές να τάζουν χρήμα, όπως έκαναν παλιά μοιράζοντας «πεντοχίλιαρα» σε ένα κόσμο για να πηγαίνει να τους ψηφίσει. Αφού έχουν σφάξει τις συντάξεις - και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ - τώρα δίνουν ένα επίδομα, το οποίο το βαφτίζουν 13η σύνταξη, έχοντας μάλιστα καταργήσει το ΕΚΑΣ και ενώ, όταν κι εσείς κατοχυρώσετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θα πάρετε τη σύνταξη που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, δηλαδή σχεδόν τη μισή από αυτή που παίρνουν οι συνταξιούχοι σήμερα.

Προσπαθούν και με αυτά να εκβιάσουν τον κόσμο να επιλέξει το μικρότερο κακό. Ακούτε από τους εκπροσώπους των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν: "Ψηφίστε εμάς για να μην έρθουν οι άλλοι ή ψηφίστε εμάς για να φύγουν αυτοί". Είναι ένα παραμύθι που προσπαθεί να κρύψει ότι ένας κόβει κι ο άλλος ράβει, γιατί μαζί ψηφίζουν μνημόνια, μαζί στηρίζουν τους νόμους που κάνουν τους δήμους επιχειρήσεις, αυξάνοντας τη δημοτική φορολογία και γενικεύοντας την ανταποδοτικότητα, συρρικνώνοντας και ιδιωτικοποιώντας κομμάτι - κομμάτι υπηρεσίες του δήμου».

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους του δήμου να στηρίξουν αποφασιστικά τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο και την περιφέρεια και το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, λέγοντας: «Είναι στο χέρι σας να μην είναι εύκολη η δουλειά τους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, στο περιφερειακό συμβούλιο, στην ευρωβουλή».