Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του δήμου Αθήνας

2019-03-21

Τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του δήμου στην οδό Αγίας Άννης επισκέφτηκε σήμερα ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Σε μια περιοδεία που κράτησε τρεις ώρες συζήτησε αναλυτικά με όλους τους εργαζόμενους στα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων. Σε δήλωσή του τόνισε:

«Επισκεφτήκαμε σήμερα τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου της Αθήνας, μια νευραλγική υπηρεσία η οποία απαξιώνεται από την πολιτική που ακολούθησε η κεντροαριστερά στο δήμο της Αθήνας, υλοποιώντας την συρρίκνωση των δημοτικών υπηρεσιών και την πολιτική των διαδοχικών μνημονιακών κυβερνήσεων.

Οι τεχνικές υπηρεσίες στη Διεύθυνση δημοτικών κτιρίων και στη Διεύθυνση τεχνικών έργων είναι υποστελεχωμένες, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να ανταποκρίνονται στα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις που έχουν τα δεκάδες κτίρια του δήμου, ανάμεσά τους και τα 300 σχολικά συγκροτήματα. Αυτή η απαξίωση έχει αποτέλεσμα ο δήμος να μην μπορεί να προχωρήσει σε έργα αυτεπιστασίας και να πληθαίνουν οι εργολαβίες, τις οποίες πληρώνει ακριβά ο Αθηναίος μέσα από τη δημοτική φορολογία, αλλά και να υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις μέσα από συνεχόμενες παρατάσεις στην παράδοση των έργων. Όλο αυτό το σκηνικό υποβάθμισης φέρνει τη σφραγίδα και της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, και της πολιτικής του δήμου που υλοποίησε κατά γράμμα αυτές τις κατευθύνσεις.

Καλέσαμε τους εργαζόμενους μπροστά στις εκλογές να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να στηρίξουν το ΚΚΕ, στις ευρωεκλογές και στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στο δήμο της Αθήνας να πάρουν τα μέτρα τους ενισχύοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενισχύοντας τη δική τους δύναμη που μπορεί να βάλει φραγμό στην πορεία ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης, που μπορεί να αποτρέψει καινούργιες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης λειτουργιών όπως στον ηλεκτροφωτισμό, που μπορεί να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων διεκδικώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα, αλλά και θέσεις μόνιμου προσωπικού για να μπορέσει ο δήμος της Αθήνας να ανταποκριθεί στην πιεστική καθημερινότητα του λαού της πόλης».