Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στον Εθνικό Κήπο και τις Διευθύνσεις Προμηθειών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

2019-05-02

Επίσκεψη στον Εθνικό Κήπο, το βασικό χώρο πρασίνου που έχει στην ευθύνη του ο δήμος, πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Σοφιανό την Πέμπτη 2 Μάη.

«Με τις προσπάθειες και το φιλότιμο των λίγων εργαζομένων διατηρείται ο Εθνικός Κήπος και εξακολουθεί να μπορεί να είναι επισκέψιμος, αλλά αυτό δεν μπορεί να κρύψει τα προβλήματα υποστελέχωσης. Το πρόβλημα που εντοπίζεται και εδώ, όπως και στις άλλες υπηρεσίες του δήμου, είναι ότι έχουμε εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης», ανέφερε ο Νίκος Σοφιανός. Ακόμα στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναφέρθηκαν οι ελλείψεις σε εξοπλισμό, μέσα προστασίας, ανταλλακτικά για τα οχήματα και τα μηχανήματα και καύσιμα που δίνονται με το σταγονόμετρο, ενώ τη συζήτηση απασχόλησε και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου που προχωράει κομμάτι - κομμάτι στο πράσινο, στην καθαριότητα και αλλού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εργολαβία 4εκ. ευρώ στον Εθνικό Κήπο. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν, επίσης, τις ευχαριστίες τους για τη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στον αγώνα των συμβασιούχων για να παραμείνουν στη δουλειά τους.

Νωρίτερα το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Προμηθειών, όπου μετά τον Οκτώβρη η υπηρεσία θα λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, καθώς τελειώνουν οι 8μηνες συμβάσεις και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου εκφράστηκε η έντονη δυσφορία των εργαζομένων για την απαξίωση τους με την μεταφορά της προνοιακής πολιτικής σε ιδιώτες και ΜΚΟ, αλλά και για τη στάση της αρμόδιας υπουργού που τους είχε κατηγορήσει ότι δωροδοκούνταν για να δίνουν επιδόματα σε ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν.

«Με τα επιδόματα δεν ορθοποδεί κανένας. Θέλουν να μας κάνουν να συνηθίσουμε να ζούμε με επιδόματα των 200 ευρώ αντί για αξιοπρεπείς μισθούς, τα παιδιά μας να εργάζονται για 100 ευρώ «μαύρα», όσοι έχουμε μόνιμη δουλειά να μην μιλάμε και να νομίζουμε ότι μας κάνουν και χάρη!», ανέφερε μία εργαζόμενη. Ενώ ο Νίκος Σοφιανός, συμφωνώντας μαζί τους τόνισε ότι «Οι κοινωνικές υπηρεσίες δόθηκαν από επιλογή σε ιδιώτες και ΜΚΟ. Η επιδοματική πολιτική και τα ψίχουλα που υπόσχονται για να συντηρείται μια κατάσταση είναι επίσης επιλογή των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν. Το να τα ανεχόμαστε όλα αυτά, και με τη στάση μας και με την ψήφο μας, τους δίνει σήμα να συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα λαϊκά στρώματα να αξιοποιήσουν την πείρα που έχουν, να βγάλουν συμπεράσματα και να κάνουν την πραγματική διαφορά και στην κάλπη, στηρίζοντας παντού το ΚΚΕ».