Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στον Ρ/Σ "ΑΘΗΝΑ 9.84"

2019-12-11

Τον ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων "ΑΘΗΝΑ 9.84" επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μαζί με το Χρήστο Σπυριδάκη, εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας στο ΔΣ του Σταθμού. Αρχικά, συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή, Δημήτρη Τζιβελέκη, τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου και τον Οδυσσέα Ιωάννου ο οποίοι θα αξιοποιηθούν στο επόμενο διάστημα αφενός στη διατήρηση της ειδικής φυσιογνωμίας του, ως δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, αφετέρου, στην ανάπτυξη του πολιτιστικού στίγματος του σταθμού.

Στη συζήτηση μαζί τους ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι πρέπει να προστατευτούν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας, να αξιοποιηθεί το προσωπικό για τη βελτίωση του προγράμματός του Σταθμού και παράλληλα να διατηρηθούν και να ενισχυθούν τα ξενόγλωσσα προγράμματά του. Δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους στον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Αναφερόμενος στη φυσιογνωμία του Σταθμού δήλωσε τα εξής:

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και προεκλογικά, μιλώντας για το δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας λέγαμε ότι είναι λάθος να ανταγωνίζεται τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ο "Αθήνα 9.84" πρέπει να έχει τη δική του φυσιογνωμία. Επίσης, από τη στιγμή που λειτουργεί ως ενημερωτικός σταθμός, δεν μπορεί να απουσιάζει από αυτόν η αντιπολίτευση του Δήμου. Μόνο προεκλογικά κλήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση να διατυπώσει τις θέσεις της στο σταθμό και το ίδιο ίσχυε και για τους υπόλοιπους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης τα τελευταία χρόνια.

Εμείς θεωρούμε ότι Αθήνα έχει τη δική της ταυτότητα. Δεν μπορεί ο σταθμός της πόλης να μην έχει σχέση με τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης, τους αθλητικούς, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους μετανάστες, τους χώρους πολιτισμού που υπάρχουν. Σήμερα, γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό στίγμα του σταθμού, να είναι ένας σταθμός πιο κοντά στη μουσική και στην πόλη».

Στη συνέχεια μαζί με την εκπρόσωπο των εργαζομένων Δέσποινα Μπαρδάκου, περιόδευσαν σε όλους τους χώρους του ραδιοσταθμού και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους  (δημοσιογράφους, τεχνικούς, ηχολήπτες, διοικητικούς υπαλλήλους), μεταξύ των οποίων υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός συμβασιούχων που εργάζονται με ετήσιες συμβάσεις έργου που ανανεώνονται για πάνω από 15 χρόνια.