Περιοδεία του Στάθη Δρογώση στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας

2019-04-10

Περιοδεία στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι Στάθης Δρογώσης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Αθήνα, τραγουδοποιός, και Βασίλης Παρασκευόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα, εργαζόμενος στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας.

Ο Στάθης Δρογώσης, μιλώντας στους μουσικούς της ορχήστρας, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα μουσικά σύνολα του Δήμου της Αθήνας είναι μια σημαντική πολιτιστική υποδομή. Έχει πληρωθεί από τους Αθηναίους δημότες και πρέπει να τους αποδίδει σε προσφορά στον Πολιτισμό. Οι εκδηλώσεις των συνόλων μπορούν και πρέπει να είναι δωρεάν για όλους και ταυτόχρονα να εξασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των μουσικών.

Ανέφερε επίσης ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» αντιτίθεται στη λογική ο δήμος να λειτουργεί ως επιχείρηση, με παραχώρηση περιουσίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και με ανταποδοτικές υπηρεσίες. Χρειάζεται δημοτική αρχή που να είναι καθαρή λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και να δίνει μάχες με βάση τις ανάγκες του λαού.

Ο Βασίλης Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι «για το ΚΚΕ οι επικείμενες εκλογές, δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές, έχουν ενιαίο πολιτικό χαρακτήρα. Το δίλημμα για το λαό δεν είναι η επιλογή του καλύτερου διαχειριστή ή του "μικρότερου κακού". Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά ή θα αντεπιτεθούμε για να ανοίξει επιτέλους ο δικός μας δρόμος, για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών. Και οι μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθήνας μπορούν να κάνουν την πραγματική διαφορά ψηφίζοντας - δυναμώνοντας τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ παντού».

Επίσης, τόνισε ότι και στο Δήμο της Αθήνας «έχουμε δώσει δείγματα ουσιαστικής λαϊκής αντιπολίτευσης με υλοποιήσιμες προτάσεις, θέσεις και συγκεκριμένα μέτρα. Έχουμε πολύτιμη εμπειρία συνέπειας λόγων και έργων από τους δήμους που οι κομμουνιστές έχουν την ευθύνη της διοίκησης».