Περιοδείες του Γιώργου Παλιούρα σε αστυνομικά τμήματα της Αθήνας

2019-04-10

Ο Γιώργος Παλιούρας, υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. ε.α. και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισκέφθηκε  σήμερα Τετάρτη το ΑΤ Εξαρχείων, το ΑΤ Ομόνοιας, σε δύο από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές του κέντρου, καθώς και στις υπηρεσίες του ΤΕΑΠΑΣΑ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Απασχολούμενου στα Σώματα Ασφάλειας), ενώ αύριο θα συνεχίσει το πρόγραμμα των περιοδειών του με επίσκεψη στο ΑΤ Πατησίων.

Κάλεσμα στους αστυνομικούς σε αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις να «κάνουν την υπέρβαση, να κάνουν τη διαφορά, στηρίζοντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες» απηύθυνε χτες κατά τη διάρκεια περιοδείας του σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου της Αθήνας ο Γιώργος Παλιούρας, υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. ε.α. και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μαζί με τον Χρήστο Καμζέλα, υπαστυνόμο Β' ε.α. και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους αστυνομικούς τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα ΑΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΑΤ Εξαρχείων το ασανσέρ είναι εκτός λειτουργίας εδώ και τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ειδικά για τους ηλικιωμένους και όσους έχουν δυσκολίες μετακίνησης, που πρέπει να ανέβουν μέχρι τον 4ο όροφο για την έκδοση ταυτοτήτων και άλλες διευθετήσεις. «Κατεβάζουμε στην είσοδο τα χαρτιά και τις σφραγίδες για να μην ταλαιπωρούνται οι ηλικιωμένοι», είπαν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί. Ανέφεραν επίσης ελλείψεις που υπάρχουν στις συνθέσεις των τμημάτων, όπως και το γεγονός ότι η κυβέρνηση τους αναθέτει καθήκοντα άσχετα με τα υπηρεσιακά τους (π.χ. υποστήριξη του έργου ΜΚΟ σε σχέση με το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό κ.λπ.).

Ο Γ. Παλιούρας ανέδειξε ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης π.χ. να ενισχύονται τα ΜΑΤ (κάτι που έγινε και πρόσφατα, με μεταφορά εκεί ανδρών από τα ΑΤ), δηλαδή να ενισχύεται ο κατασταλτικός ρόλος της αστυνομίας έναντι άλλων υπηρεσιών της, που μπορούν να ανακουφίσουν μια περιοχή από την αυξημένη εγκληματικότητα. Άλλα προβλήματα που αναφέρθηκαν ήταν τα ληγμένα αλεξίσφαιρα, οι χαλασμένοι ασύρματοι, οι ελλείψεις σε υγιεινή και ασφάλεια, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δύο ΑΤ δεν έχουν προσωπικό ούτε για την καθαριότητα εδώ και πολύ καιρό.

Η συζήτηση εστίασε στο τεράστιο πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών από κυκλώματα, ειδικά στα Εξάρχεια. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ κάλεσαν τους αστυνομικούς να αναλογιστούν την πηγή του προβλήματος, ενημερώνοντάς τους για τις τεράστιες ελλείψεις στα προγράμματα πρόληψης με ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής. Αναφέρθηκαν π.χ. στη θέσπιση των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών ουσιών, που στην ουσία νομιμοποιεί τις πιάτσες και βάζει ταφόπλακα στην πρόληψη και στο δικαίωμα της επανένταξης των εξαρτημένων.

Στη συζήτηση τέθηκαν και τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών για τα μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Όπως είπε ο Γ. Παλιούρας, το ΚΚΕ στηρίζει με διάφορες παρεμβάσεις του μέσα και έξω από τη Βουλή αυτά τα αιτήματα, και γι' αυτό πρέπει να στηριχτεί στις εκλογές, ώστε από καλύτερες θέσεις να διεξάγονται η πάλη και η διεκδίκηση.

Σημείωσε ότι το κριτήριο πρέπει να είναι ενιαίο σε όλες τις κάλπες, αφού η αντιλαϊκή πολιτική, που τη βιώνουν και οι αστυνομικοί, σχεδιάζεται από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ και εξειδικεύεται σε δήμους και Περιφέρειες από τις πρόθυμες τοπικές και περιφερειακές αρχές. «Δεν είναι εχθρός μας ο λαός που αγωνίζεται, οι μεροκαματιάρηδες που χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες, οι συνταξιούχοι που ζητούν αυξήσεις. Γι' αυτό κανένας αστυνομικός δεν πρέπει να στέκεται με τα δακρυγόνα απέναντι σ' αυτούς τους αγώνες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ. Παλιούρας, καλώντας τους αστυνομικούς να στείλουν μήνυμα διεκδίκησης και με την ψήφο τους, στηρίζοντας το ΚΚΕ.