Περιοδείες του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων

2022-12-30

Συνεχίστηκαν οι περιοδείες του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων τις ημέρες των εορτών.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας» επισκέφθηκαν στις 28 Δεκέμβρη 2022 το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων στην οδό Αχαρνών 1-3 και τις δομές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) στην οδό Πειραιώς 35 (Κέντρο Διοίκησης, κοινωνικές υπηρεσίες, Δράση στον δρόμο - Street Work).

Ο Νίκος Σοφιανός επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής συσπείρωσης, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιώργος Ποθητός εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ του ΚΥΑΔΑ, μίλησαν με τους εργαζόμενους και με τους άστεγους συμπολίτες μας που φιλοξενούνται στις δομές, ευχήθηκαν χρόνια πολλά και καλές γιορτές και προσέφεραν συμβολικά δώρα και ημερολόγια.

Ανάμεσα σε άλλα αναδείχθηκε το ζήτημα των σχέσεων εργασίας αφού οι εργαζόμενοι είναι υπό το καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου και υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό. Ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους εργαζόμενους με όλους τους τρόπους, πιέζει και μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ συμπαραστέκεται και σε όσους εργαζόμενους έχουν κινηθεί νομικά. Επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση αύξηση κονδυλίων από το Δήμο της Αθήνας για τη στήριξη των αστέγων και προσλήψεις προσωπικού για να στελεχώσουν όσο καλύτερα τις δομές και να βοηθηθούν όσο περισσότερο οι άστεγοι που φιλοξενούνται σε αυτές.

Παράλληλα την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας» με την Βούλα Παναγή, δημοτική σύμβουλο και μέλος του Τομεακού Γραφείου Α' Αθήνας του ΚΚΕ, τον Χάρη Βουρδουμπά, δημοτικό σύμβουλο και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Α' Αθήνας του ΚΚΕ και τον Γιώργο Ποθητό, εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. του ΚΥΑΔΑ, επισκέφτηκαν την "Εστία των Αθηνών", ξενώνα ηλικιωμένων Αστέγων στην οδό Πατησίων καθώς και τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών - Κοινωνικό Mall στον Σταθμό Λαρίσης. Ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους εργαζόμενους των δομών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι έκτακτοι υπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, και οι οποίοι κάνουν την δουλειά τους με ευσυνειδησία, ζήλο, εργατικότητα και επαγγελματισμό.