Σχόλιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σχετικά με την επιστολή του Δημάρχου Αθηναίων για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

2022-07-07

"Και εκεί που όλοι θα περίμεναν μια συγνώμη για την άθλια κατάσταση στο κέντρο της πόλης, ο κύριος Μπακογιάννης αποφάσισε να μετατραπεί σε λαγό της κυβερνητικής καταστολής, στέλνοντας επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, για να απαγορεύσουν-περιορίσουν τις διαδηλώσεις, γιατί αυτές δήθεν διαταράσσουν "την κοινωνική και οικονομική ζωή".

Διερμηνεύει τα συναισθήματα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών, όπως θέλει και όπως του αρέσει, όμως η αγανάκτηση ξεχειλίζει για τον αποτυχημένο δήμαρχο Αθηναίων, για το φιάσκο του Μεγάλου Περιπάτου και την εγκατάλειψη όλων των γειτονιών που δεν προσελκύουν τουρίστες. Όχι μόνο για την εικόνα της Αθήνας, αλλά ακόμα περισσότερο για την ταλαιπωρία των ανθρώπων που υφίστανται κάθε μέρα εδώ και τόσους μήνες, με το κυκλοφοριακό χάος, "τη διατάραξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής"...

Κλείνει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος "διακοσμήθηκε" με τις διαβόητες λαμαρίνες... Κλείνουν σχεδόν 9 μήνες από τότε που η λεωφόρος Πανεπιστημίου παραμένει σκαμμένη και λειτουργεί ως ο πιο κεντρικός σκουπιδότοπος της πόλης.

Αλήθεια, τις περισσότερες ημέρες τον τελευταίο χρόνο, που δεν υπήρχε κάποια συγκέντρωση-διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, γιατί άραγε υπήρχε μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης;

Ο κύριος Μπακογιάννης, αναλαμβάνει ένα διπλό ρόλο: τροχονόμος των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλεμπόρων που νοιάζεται μόνο για την τουριστική μόστρα της Αθήνας και πρωτομάστορας της κυβερνητικής καταστολής. Γιατί αντιλαμβάνονται πολύ καλά στα κυβερνητικά-κρατικά επιτελεία ότι σε μια περίοδο που συντρίβεται το λαϊκό εισόδημα από την ακρίβεια στα καύσιμα, στο ρεύμα, στα σούπερ μάρκετ που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική, οι λαϊκές αντιδράσεις και οι διεκδικήσεις για μέτρα ανακούφισης θα πολλαπλασιαστούν. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι έτσι θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων... Για άλλη μια φορά θα πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τα αντιλαϊκά σχέδια καταστολής και αυταρχισμού".